Galleries

Gegeven namen die eindigen op O: ze zijn te mooi

Gegeven namen die eindigen op O: ze zijn te mooi


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Oh! Enzo, Cléo, Timéo, Calypso, Hugo ... de namen die eindigen op O hebben een kleine Latino-kant die ouders aanspreekt. En jij, wordt je verleid door onze selectie?

Karine Ancelet

Topnamen

Koninklijke namen

Verboden namen in de wereld

AL ONZE THEMA'S NAMEN >>

Lees ook: de beste kinderwagens

Gegeven namen die eindigen op O: ze zijn te mooi (20 foto's)

Matheo

Van de Hebreeuwse "mattahia", geschenk van God, deze mannelijke voornaam is de Italiaanse versie van Matthew en is populair. Waarom? Omdat het alle drie de criteria voor succes samenbrengt. Mathéo omvat Théo. Geschreven met een "h", begrijpt hij de meest klassieke Matthew. Tenslotte presenteert hij het einde in "o, waar de Fransen zoveel van houden!" St. Mattheus, de belastingontvanger van Galilea en een van de twaalf apostelen, volgde Jezus getrouw en noteerde nauwkeurig zijn woorden om het Eerste Evangelie te baren. .

Calypso

Op zoek naar een naam voor je prinses? Denk aan Calypso, van het Griekse "kalux", kelk van een bloem. In de Griekse mythologie, dochter van de god Ocean en Thetys, was Calypso een nimf die werd beschouwd als de koningin van het mythische eiland Ogygia, waar ze Ulysses verzamelde, die ze tevergeefs probeerde te verleiden, voordat hij hem gevangen hield. Het is ook de naam van het oceanografische schip van commandant Cousteau ... en die van een schip in Jamaica. Zijn verjaardag: 10 november.

Milo

Van de Latijnse "aemulus", rivaal, is de naam van deze jongen afgeleid van Emile. St. Emile was martelaar in Carthago in de derde eeuw. Hij zag eerst af van zijn geloof onder marteling en herstelde zich vervolgens, bevestigde zijn geloof en werd levend verbrand. Zijn verjaardag: 22 mei.

Arno

Deze mannelijke ridderlijke naam afgeleid van Arnaud komt van de Germaanse woorden "arn", adelaar en "waldran", om te regeren. Het is een naam die vooral voorkomt in de Duitstalige landen en in het Baskenland. Sint Arnauld, bisschop van Metz, was de grootvader van Karel de Grote en de leermeester van koning Dagobert. Zijn verjaardag: 10 februari.

Bruno

Deze mannelijke klassieker komt van het Germaanse "brunja", wat pantser betekent ... hoop dat het de baby zal beschermen. In de Germaanse religie was Bruno een van de bijnamen van de god Odin. Saint Bruno, geboren in Keulen, stichtte de kartuizerorde in de elfde eeuw. Zijn verjaardag: 6 oktober.

Hugo (of Ugo)

Afgeleid van Hugues, is het een van de favorieten voor ouders van jongens. Deze naam komt van de Germaanse "knuffel", intelligentie. Zijn beschermheilige Hugues, groot verdediger van de armen, was bisschop van Grenoble. Hij stichtte een ziekenhuis, bouwde een brug en hielp Saint Bruno zich te vestigen op de berg Chartreuse. Zijn verjaardag: 1 april.

Clio

Zelfs als het de naam van een auto is, verleidt deze vrouwelijke voornaam de ouders. Het komt van het Griekse "klêio", wat betekent vieren, zingen. Clio is de oudste van de negen muzen voortgebracht door Zeus en de godin van Mnemosyne Memory. Ze is de muze van de geschiedenis en wordt vaak afgebeeld gekroond met lauweren, met een trompet en een boek. Zijn verjaardag: 10 november.

Enzo

Mannelijke naam, deze afgeleide van Henry (Enrico in het Italiaans en Heinz in het Duits) werd uitgevonden door de Germaanse keizer Frederick II, minnaar van Italië, die in 1239 zijn zoon dus koning van Sardinië noemde. Als verkleiner van de Italiaanse voornaam Laurenzo, Latijnse laurus die "laurel" betekent, heeft Enzo door de jaren heen geleidelijk zijn meester onttroond en is nu een naam die door ouders in Frankrijk wordt gewaardeerd. Zijn verjaardag: 13 juli.

Nino

Een naam te schattig die afkomstig is van het woord "nin" wat in oude Bretonse hoogte, top betekent. In het Italiaans is Nino vaak een verkleinwoord. Zijn verjaardag: 15 december.

Ivo

Een origineel idee voor een kleine jongen! Deze afgeleide van Yves komt van het Germaanse "iv", de taxus. Saint Yves was priester en kerkelijke rechter aan het hof van Rennes. Als prediker werd hij een geestelijk adviseur en maakte hij zijn huis tot een toevluchtsoord voor de armen. Hij is de baas van advocaten en notarissen. Zijn verjaardag: 19 mei.

Tiago

Verkleinwoord van Santiago, Tiago is de Portugese vorm van Jacques. Sint Jakobus, een discipel van Christus en broer van Johannes de Evangelist, werd gemarteld en ter dood gebracht door Herodes Agrippa. Zijn overblijfselen rusten in Spanje. Zijn verjaardag: 25 juli.

Bao

Bao is een gemengde voornaam die geschikt is voor zowel meisjes als jongens. In de Chinese taal betekent Bao "lof", "schat", "sieraden" of "kostbaar", terwijl het in het Vietnamees "bescherming" betekent. Een mooie naam voor baby, toch? Geen feestdatum bekend.

Leeuw

Nog een lieveling voor jongensouders! Leo komt van het Latijnse "leo", wat leeuw betekent. Deze naam heeft de patroonheilige Paus Leo I, die in 451 de Maagd Maria herkende als de moeder van God en Rome redde van de horden Attila. Zijn verjaardag: 10 november.

Nemo

De mannelijke voornaam heeft twee mogelijke oorsprong. Of het komt van het Griekse "nemô", wat betekent delen, of het is een samentrekking van het Latijnse woord "ne hemo" dat niemand betekent, geen man. Jij kiest! Een naam die natuurlijk herinnert aan Captain Nemo, commandant van de beroemde Nautilus in de Jules Verne-roman Twenty Thousand Leagues Under the Sea en ook de Disney-film oproept. The World of Nemo vertelt het verhaal van een charmante anemoonvis . Geen feestdatum bekend.

Timeo

Van het Griekse "timôn", wat eer betekent, is Timéo de Spaanse en Italiaanse vertaling van het Franse Timée, het Griekse "thimoteos", wat betekent God eren. Deze naam is een enorm succes sinds 2006. Haar verjaardag: 25 januari.

Romeo

Een naam vol liefde ... die afkomstig is van het middeleeuwse Latijnse "romeo", wat betekent dat ik naar Rome ga. Hij heeft al zijn bekendheid te danken aan de tragedie van Shakespeare Romeo en Julia. Zijn verjaardag: 25 februari.

Theo

Deze mannelijke voornaam komt van de Griekse theos, "god". Het is een volwaardige naam sinds de jaren 80, na lange tijd het verkleinwoord te zijn geweest van de namen Théophile, Théodule, Théophane, Théotime en Théobald of Théodoric. Saint Théo (of Théau) was in de zevende eeuw een leerling van Saint Eloi. Zijn verjaardag: 7 januari.

Yoko

Vrouwelijke naam, Yoko betekent kind van de zon in het Japans. Het is de kunstenaar Yoko Ono, geboren in 1933 in Tokio, die deze naam aan ons bekend heeft gemaakt. Geen feestdatum bekend.

Elmo

Deze mannelijke voornaam van Italiaanse afkomst is zeer wijdverbreid in de Verenigde Staten. Zijn verjaardag: 2 juni.

Cleo

Voornaam nog steeds zeldzaam in Frankrijk, Cléo is het verkleinwoord van Cleopatra, een zeer oude Griekse naam die "de glorie van de vader" betekent. Anderhalve eeuw was het de officiële naam van de koninginnen van Egypte. De beroemdste overgebleven Cleopatra VII. Voor je toekomstige koningin? Zijn verjaardag: 19 oktober.

Ontdekken: