Uw kind 3-5 jaar

Voorkom rugpijn vanaf zeer jonge leeftijd

Voorkom rugpijn vanaf zeer jonge leeftijd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rugpijn treft ook kinderen! Ongeschikt schoolmeubilair, te zware boekentassen ... dit zijn enkele oorzaken. Hoe deze pijnen te voorkomen? Frédéric Srour, fysiotherapeut, geeft ons enkele preventietips.

Wordt lichamelijke activiteit aanbevolen om rugpijn te voorkomen?

  • Helemaal. Vanaf 3 of 4 jaar kinderen kunnen fysiek ontwaken. Als ze iets groter zijn, is er niet één aanbevolen activiteit meer dan de andere, het belangrijkste is dat ze bewegen door een activiteit te beoefenen die ze leuk vinden. Ze moeten in staat zijn om al hun spieren te gebruiken en leren hun lichaam in beweging te voelen.

Komt rugpijn bij kinderen vaker voor dan voorheen?

  • Het is een groeiend probleem. Kinderen worden groter, maar schoolmeubilair dateert uit de 20e eeuw. In klaslokalen is er een grote ongelijkheid in grootte en gewicht tussen studenten.
  • Sedentaire levensstijl speelt ook een rol bij kinderen met overgewicht die ook rugpijn kunnen veroorzaken.

Hoe rugpijn bij kinderen te voorkomen?

  • Vanaf de jongste leeftijd, van CP, is het belangrijk om het gewicht van het bindmiddel te controleren. Bovendien moet het geschikt zijn voor het kind, met gevoerde schouderbanden, hoog genoeg geplaatst en op beide schouders gedragen.
  • Thuis moet u ook de positie van uw kind bewaken aan de tafel en wanneer hij werkt. Dit maakt deel uit van het wervelonderwijs. Jonge kinderen kunnen stijfheid in hun spieren hebben of spierzwakte. Men moet niet vergeten dat een kind duizenden uren zit te zitten.

* Lid van de National Union of Physical Rehabilitation Physiotherapists (SNMKR)

Geïnterviewd door Stéphanie Letellier