Je kind 3-5 jaar

Welke beveiliging bij pauze?

Welke beveiliging bij pauze?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Reces, de beste tijd van de dag voor de kleintjes! Het schoolplein wordt de plek om allerlei spellen te experimenteren, de meest intieme vertrouwensruimtes, maar ook watervallen en gevechten. Bewaking en beveiliging zijn daarom vereist.

Worden de jongeren in een klein gedeelte niet door de grootste geteisterd in de pauze?

  • Aan het begin van het jaar is de speeltuin vaak eng voor de kleintjes, verrast om de "grote" van 5 jaar in alle richtingen te zien rennen, schreeuwen, duwen en zelfs vechten tussen hen! Hoe groter het aantal kinderen in de tuin, hoe groter de kans dat het probleem zal zijn. Dat is waarom sommige kleuterkinderen kiezen voor gespreide recreatie, vooral aan het begin van het jaar, de tijd voor een geleidelijke aanpassing van kleine.
  • Het ideaal is een binnenplaats met verschillende speelplekken en ruimtes gereserveerd voor specifieke activiteiten: structuren om te klimmen, glijbanen om te glijden, een hoek om op een fiets of een scooter te rijden ... Zonder deze voorzieningen vervelen kinderen zich en de spellen van handen eindigen in echte gevechten. Deze keer staat het kind echter toe om te bewegen en door te brengen, activiteiten die gunstig zijn voor zijn gezondheid. De rol van leraren is essentieel. Ze monitoren, grijpen in als er problemen tussen kinderen ontstaan, herinneren de interdicten en bemiddelen in conflicten.

Hoe lang duren de teksten?

  • In de officiële teksten van de National Education worden recreaties gedefinieerd als "educatieve tijden georganiseerd en beheerd in dit perspectief door degenen die verantwoordelijk zijn". Dezelfde teksten omlijsten de schema's die eraan zijn toegewezen: 15 minuten per halve dag in elementaire en 15 tot 30 minuten per halve dag in de kleuterschool. De onderwijsteams zijn vrij om de tijd van de pauze te bepalen. De kleding- en badtijd zijn in principe in deze vastgestelde tijdsduur inbegrepen, maar in de winter zijn de 3-jarigen nog steeds een beetje traag om jas, handschoenen en muts aan te trekken ... Leer kleden, het kost tijd, vooral omdat leraren merken dat kinderen steeds minder weten om hun eigen jas aan te trekken.

Wie kijkt naar de pauze? Zijn de medewerkers opgeleid?

  • Het zijn de leraren die toezicht houden op de recreatie. Het onderwijsteam vergadert bij de pre-entry, een of twee dagen vóór die van de kinderen, en beslist over deze monitoring. Meestal zetten leraren lagers in voor verschillende uitsparingen, voor de dag of voor de week. Op sommige scholen heeft elke leraar zijn klas in het oog. Wanneer de aantallen groot zijn en de tuin klein, kunnen de uitsparingen worden verschoven.

1 2 3