Je baby 0-1 jaar

Welke activiteiten worden aangeboden in de kinderkamer?

Welke activiteiten worden aangeboden in de kinderkamer?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zijn de activiteiten die in kinderdagverblijven worden aangeboden heel anders dan die van ouders? Isabelle Lossouarn, vroegschoolse opvoeder, antwoorden in video.

Zijn de activiteiten op de kinderkamer heel anders dan die van de ouders?

  • De activiteiten die in de kinderkamer worden aangeboden, denk ik dat ze niet veel verschillen van wat ouders bieden, omdat de activiteiten in de kinderkamer nog steeds voldoen aan de behoeften en verlangens van kinderen.
  • Dus inderdaad, een kind thuis, vertelt hij hem graag een verhaal, hij doet graag met zijn ouders een spel dat meer motorisch of ingebed is.
  • Ik denk dat er op de kinderkamer aan de andere kant veel meer materiaal en dingen zijn om mee om te gaan, het is veel meer gediversifieerd, zodat het kind veel verzoeken heeft op het niveau van experimenten, op het niveau van kleuren, enz.
  • Dus het kind heeft meer keuzes en mogelijkheden op structuren, op kinderdagverblijven. Hij kan niet meer gaan naar wat hij wil en nodig heeft. En toch is er de blik van de opvoeder die er is en die hem kan begeleiden in zijn experimenten.
  • Thuis spelen we vaak met het kind om te spelen. De opvoeder is er om te begeleiden, niet om te vertrekken en altijd met het kind te hervatten zodat het uiteindelijk zelf arriveert om te doen.
  • Vaak helpen we thuis en wanneer we met het kind spelen. De taak van de opvoeder is hem te vergezellen, zelfs als hij geen spel kan maken, maakt het niet uit. Het wordt opgeslagen zoals het er is dan de volgende dag of twee dagen later, het duurt weer en het kind tegelijk zal het alleen doen en er komen.