Zwangerschap

Wat betekent de baby in utero?

Wat betekent de baby in utero?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aan het einde van haar 2e zwangerschapsmaand is de locatie van haar oren al gemarkeerd. Na 4 maanden is al zijn gehoorcircuit op zijn plaats: extern oor, gemiddeld en intern. Dit betekent niet dat de foetus 'hoort' in de zin dat we het begrijpen.

Rond 6 weken zwangerschap: het gehoorsysteem wordt gevormd

  • Zijn eerste oor: dat van geluiden. Binnen de curve van de kleine komma die zijn lichaamsomtrek vormt, verschijnt ter hoogte van elk van zijn oren, de benige slak (of slakkenhuis). Een paar weken later herbergt deze spoel de zenuwuiteinden (orgaan van Corti) van de gehoorzenuw, die de door het oor ontvangen informatie doorgeeft aan de hersenen.
  • Zijn tweede oor: die van evenwicht. Het is inderdaad in het oor dat het vestibulaire systeem zit, dat de hersenen informeert over de positie waarin het hoofd zich bevindt ten opzichte van de rest van het lichaam.
  • Het zal enkele weken duren voordat het gehoorsysteem zijn training heeft voltooid.

Tussen 11 en 21 weken: geluidssensoren verbinden

  • Pas rond de 11e week van de zwangerschap verschijnen de auditieve sensorische cellen, bedekt met wimpers (haarcellen), in het lichaam van Corti. Ondertussen blijft het slakkenhuis groeien en bereikt het zijn definitieve grootte - degene die ze haar hele leven lang zal hebben - rond de 20e week. Het is ongeveer dezelfde tijd dat de haarcellen gevoelig worden. De ontwikkeling van het interne gehoorsysteem is voldoende om te beginnen met functioneren ... maar alle verschillende gehoorstructuren zijn nog niet volledig in fase, vooral met het middenoor. Deze, die parallel werd gevormd, presenteert een holte gevuld met lucht en drie gehoorbeentjes (hamer, aambeeld en stijgbeugel). Het interne auditieve apparaat is rond de 21ste week voltooid.

Tussen 4 en 5 maanden: zijn oor komt uit de schaduw

  • Het embryo heeft één maand (4 weken) wanneer de structuur van zijn oor begint te ontstaan. Maar de locatie is alleen zichtbaar wanneer het foetus wordt (ongeveer 8 weken). En we moeten nog tien weken wachten tot ze ons haar vlag laat zien! Achter deze is het middenoor gevormd, en daarachter nog steeds het binnenoor.
  • Haar "uitwendige" oor, zo mooi als een schaal bij de geboorte, is niet alleen bedoeld om ons te bewegen: zij is het die de geluidsgolven ophaalt die in de lucht circuleren en hen naar het timpaan leidt (aan de onderkant) van de externe gehoorgang, het maakt "buffer" met het binnenoor). Het is dit membraan, uitgerekt als de huid van een trommel, dat geluiden laten trillen wanneer ze het raken. Het bevat ook kleine klieren die een bruin / gele wax substantie (oorsmeer) produceren om de huid van het kanaal te beschermen door het in te vetten, en om het vuil te verwijderen dat het oor binnendringt, langzaam stromend en regelmatig van het trommelvlies naar buiten.

7 maanden zwanger: haar oor werkt

  • Operatief, dat betekent niet dat het operationeel is. De foetus is zich bewust van de geluidssfeer die het omringt (hartslag van de moeder, sissen van het bloed in de slagaders of aders, maag-, darmgeluid ...).

Hij zal "echt" horen bij de geboorte

  • In de vloeistof van het middenoor baden de gehoorbeentjes ... waarop de geluiden die op het timpaan komen tikken worden aangeraakt. Het is echter gesloten met een slijmprop, die de gehoorbeentjes immobiliseert, waardoor hun vermogen om te resoneren wordt voorkomen.
  • Wat betreft de buis van Eustachius, die de trommelholte verbindt met de mondholte, het is ook ingebed in dit slijm.
  • We moeten wachten tot de pasgeborene zijn eerste ademademhaling inslikt, waardoor deze dikke vloeistof in zijn luchtwegen stroomt en zijn gehoorcircuit wordt bevrijd, zodat zijn oor echt hoort.

1 2