Je baby 0-1 jaar

Hoe zit het met etherische oliën voor baby?


"Zijn etherische oliën gevaarlijk voor een kleine baby?" Danièle Festy, apotheker gespecialiseerd in aromatherapie, beantwoordt de vraag van Floriane.

Het antwoord van Danièle Festy, apotheker gespecialiseerd in aromatherapie *

  • Aromatherapie maakt gebruik van etherische oliën, zeer krachtige, multi-actieve concentraten met ongelooflijke eigenschappen. Ze zijn een echte therapeutische kracht die op vele fronten kan werken: antivirale, antibacteriële, pijnstiller, antischimmel ... Ze beperken het gebruik van behandelingen met allopathische geneesmiddelen.
  • Alle essentiële oliën zijn niet verboden voor de kleine baby! Hoewel essentiële oliën echter niet inherent gevaarlijk zijn, kunnen ze, omdat ze krachtig zijn, mogelijk worden wanneer ze worden misbruikt. Sommige zijn niet toegestaan ​​voor kinderen vóór de leeftijd van 3 en soms zelfs 7 jaar omdat hun componenten allergische of neurotoxische risico's kunnen inhouden voor de baby.
  • Sommige etherische oliën bieden daarentegen uitstekende therapeutische oplossingen om het jonge kind te verlichten. Afhankelijk van hun eigenschappen, kunnen sommige worden gebruikt vanaf de leeftijd van 3 maanden, anderen iets later. Hier zijn enkele van hen: Tea Tree om te vechten tegen neushoorn, tonsillitis, orale ziekten en om de immuniteit van het kind te stimuleren om te vechten tegen verkoudheid. Romeinse kamille om zenuwachtige agitatie en tandpijn te kalmeren. Ho hout om eczeem, psoriasis, impetigo maar ook otitis en bronchitis of echte lavendel te kalmeren om een ​​rustgevende slaap te bevorderen.
  • Wees echter voorzichtig, niet alle toegestane etherische oliën zijn geschikt voor alle kinderen. Ze mogen niet worden gegeven aan kinderen met allergieën of epileptica. Hun wijze van toediening: massage, diffusie ... vereist bepaalde voorzorgsmaatregelen. Daarom is het voor elk gebruik noodzakelijk om ervoor te zorgen dat ze deel uitmaken van de essentiële oliën die in de baby zijn goedgekeurd en om precies bij een specialist in aromatherapie, apotheker of arts te informeren naar het gebruik ervan.

Interview door Frédérique Odasso

* Auteur van Ik weet niet hoe ik de essentiële oliën moet gebruiken Speciale kinderen (Leduc.s.
Zoek Danièle Festy en stel je vragen op zijn blog: //www.danielefesty.com/
 
Baby: andere deskundige antwoorden