Je baby 0-1 jaar

Wat is de "baby vision" -test?

Wat is de "baby vision" -test?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Net als een volwassene kan een baby problemen hebben met het gezichtsvermogen: milde strabismus, amblyopie, hyperopie, daltonisme of bijziendheid. Voor het comfort is het belangrijk om een ​​snelle screening uit te voeren om mogelijk de nodige zorg en follow-up te bieden. Stuur daarvoor de orthoptist voor een test "baby vision"!

Wat is precies de babyzichttest?

  • De test "baby vision" is een onderzoek op kantoor uitgevoerd door een orthoptist. Het wordt gebruikt om mogelijke gezichtsstoornissen bij peuters vanaf 3 maanden vroeg op te sporen. Dit is geen verplichte test, maar kinderartsen bevelen het ten zeerste aan bij baby's met een familiegeschiedenis, bijvoorbeeld papa en mama zijn bijziend. De "baby vision" -test wordt volledig gedekt door de ziektekostenverzekering.

Test "baby vision": hoe wordt een sessie gehouden bij de orthoptist?

  • De orthoptist zal eerst met u naar een kleine beoordeling gaan. Hij zal onder andere willen weten wie in het gezin visueel problemen heeft. De orthoptist plaatst dan uw baby op uw schoot en installeert vervolgens een grote kartonnen hoes die u gedeeltelijk isoleert. Weet dat sommige beoefenaars hiervoor een volledig geïsoleerde ruimte hebben. Het doel? Dat het zicht van je kind niet wordt gestimuleerd door alles om hem heen. De orthoptist zal dan zijn aandacht trekken met behulp van verschillende objecten (zacht speelgoed, mobiele telefoons, muziekboeken, ballonnen ...). Dan zal de arts je baby een reeks afbeeldingen voorstellen die bijvoorbeeld cirkels weergeven waarvan sommige in reliëf zijn, lijnen van steeds fijnere of zelfs elementaire contrasterende figuren. De orthoptist kan hem ook vormen of heldere vlekken laten zien. In elk geval zal uw baby ze moeten identificeren en identificeren met zijn vingers. Ten slotte zal de orthoptist de onderkant van de ogen van je kleintje besturen met een lamp.

Test "baby vision" bij de orthoptist: een routine-examen!

  • Het is niet ongewoon dat ouders van een heel jong kind de orthoptist bezoeken. Maar dit is een veel voorkomende test die absoluut niet pijnlijk is en het voordeel heeft dat hij erg snel is (meestal 20 minuten om een ​​betrouwbaar resultaat te hebben). Bovendien zorgt de orthoptist ervoor dat de oefening zo leuk mogelijk wordt gemaakt om de baby niet te vermoeien.
  • Zodra de "baby vision" -test is voltooid, kunt u gerust zijn over de gezichtsscherpte van uw kleintje. Als de orthoptist echter een kleine gezichtsstoornis detecteert, kan hij onmiddellijk ingrijpen. Hij kan dus een geschikte correctie of mogelijk een visuele revalidatie voorschrijven. De "baby vision" -test is essentieel. Inderdaad, meer oogaandoeningen van peuters worden snel gediagnosticeerd, meer ondersteuning en follow-up zullen effectief zijn.