Uw kind 3-5 jaar

Terug naar het middelste gedeelte van de kleuterschool

Terug naar het middelste gedeelte van de kleuterschool


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het primaire doel van het middelste gedeelte van de kleuterschool is taal. De school zit vol ideeën om uw kind te helpen beter te communiceren.

Middelgrote sectie: nog niet echt "groot"

  • Op 4 jaar begrijpt uw ​​kind beter wat hij leefthij kan enige afstand hebben van bepaalde situaties, hij is minder bang. Hij blijft zijn interne veiligheid opbouwen.
  • Na de zomervakantie omringd door zijn familie, zijn moeder en / of vader, je kleine schooljongen zal het waarschijnlijk moeilijk hebben om in de herfst van je af te komenzelfs als hij de school vindt die hij al kent en misschien vrienden. Het is belangrijk dat je er bent om hem gerust te stellen in deze duik en toch veilig.

Zijn prioriteit? communiceren

  • Om het uit te wisselen met zijn minnares, zet je kind het pakket op de taal: hij begreep dat de woorden gehoord kunnen worden. De uitdrukking ervan zal in het middenjaar worden verfijnd. De eerste ontkenningen en verbindingen verschijnen.

Middelgrote sectie: hoe het te begeleiden?

  • Denk je dat het moeilijkste is gedaan met de terugkeer naar een klein gedeelte? Nou nee! Wees alert op verlatingsangsten. EAls hij zijn deken naar school wil brengen, antwoord dan niet dat hij te lang is.
  • Thuis heeft hij ouders nodig die naar hem luisteren, geen leraren! Wanneer hij woorden schuurt, herformuleer correct wat hij zojuist zei, als niets. Zo zal hij zichzelf onderdompelen in woorden, de smaak ontdekken van het manipuleren van taal en zelfvertrouwen.

Isabelle Gravillon