Je baby 0-1 jaar

Gevaccineerd worden gaat over het beschermen van anderen

Gevaccineerd worden gaat over het beschermen van anderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Elk jaar, ter gelegenheid van de Europese Weken van Immunisatie, herinnert het Institute for Public Health Surveillance (InVS) aan de voordelen van vaccinatie om zichzelf te beschermen, maar vooral om de entourage en de jongste te beschermen.

Gevaccineerd worden is om zichzelf te beschermen, maar ook om de kleinste en meest kwetsbare mensen om hem heen te beschermen. Dit is een van de berichten van de European Weeks of Immunization. Een hoog vaccinatiegraad maakt het mogelijk om het risico op epidemieën te verminderen.

Een reflex van bescherming voor zichzelf ... en de anderen

  • Het is moeilijk om het nut te begrijpen van het vaccineren van uw baby tegen ziekten zoals difterie of poliomyelitis, hoewel we ze in ons land al lang niet meer hebben ontmoet. De meeste artsen in Frankrijk hebben beslist nooit een enkel geval moeten diagnosticeren!
  • Vaccins hebben een dubbel effect. Een eerste, individuele: ze beschermen je peuter persoonlijk als hij wordt geleid om te reizen naar landen waar deze ziekten nog steeds woedt of om mensen met deze voorwaarden te ontmoeten. Een tweede effect, dit keer collectief: met vaccins kunnen uiteindelijk, en als voldoende mensen ter wereld worden gevaccineerd, bepaalde ziekten volledig worden uitgeroeid. Als een maximum van individuen wordt beschermd, circuleert de kiem niet langer en sterft deze uiteindelijk uit.
  • Momenteel is de enige ziekte die wereldwijd volledig is uitgeroeid, pokken (sinds 1977). WIE hoopt binnenkort hetzelfde resultaat te bereiken met polio, en op de langere termijn met mazelen en hepatitis B. Maar daarvoor is het belangrijk om kinderen en volwassenen in alle landen te blijven vaccineren! In het geval van een lage immunisatiedekking kunnen deze ziekten herstellen, ook thuis. De beslissing om vaccinatie te weigeren is legitiem op individueel niveau. Maar is het op collectief niveau? Het is minder zeker. Door de immunisatiedekking te verzwakken, worden anderen blootgesteld, omdat microben en virussen zich mogen vermenigvuldigen en kunnen worden overgedragen.
  • Tussen 2008 en 2015 hebben mazelen bijvoorbeeld een uitbraak gehad die resulteerde in 10 sterfgevallen en 34 neurologische complicaties. Er bestaat echter een vaccin ... Dit is ook het geval voor meningokokken C-sterfgevallen, hoewel de dekking voor immunisatie lijkt te verbeteren.

Een informatiesite over vaccinatie

  • Gedurende deze week zullen veel vaccinatoren (vaccinatiecentra, PMI-centra, apothekers, artsen, gezondheidsinstellingen, zorgverzekeringsorganisaties, enz.) Mobiliseren en organiseren, voor het publiek en professionals gezondheid, conferenties, debatten of gratis vaccinatiesessies ...
  • Tijdens deze vaccinatieweek is ook een referentiesite www.vaccination-info-services gecreëerd. U vindt alle nuttige informatie, de vaccinatiekalender en de antwoorden op de vragen die u uzelf stelt. Waarom is het belangrijk om je te laten vaccineren? Hoe werken vaccins? Op welke leeftijd doen ze het en wat zijn de risico's? Waar gevaccineerd worden? Hoe bewaart u vaccins?