Je baby 0-1 jaar

Borst, babyfles ... wat te doen als de baby nee zegt?


Een baby die de borst niet wil nemen na een stop met borstvoeding, een ander die categorisch de fles weigert ... wat te doen in geval van problemen met het voeden van zijn peuter? Antwoorden met "Ik voed mijn kind op" Laurence Pernoud.

Mijn baby wil geen borst meer

  • Theana's vraag: "Mijn 5 maanden oude dochter geeft uitsluitend borstvoeding, maar ik moest een medicamenteuze behandeling nemen die me dwong om de borstvoeding een paar dagen te onderbreken. Mijn behandeling is voorbij, maar mijn dochter weigert categorisch borstvoeding te geven. Ik wil nog steeds borstvoeding geven, vooral omdat ik mijn melk ben blijven trekken. Wat raad je aan? "
  • Je kleine meisje is waarschijnlijk geschokt door deze plotselinge stop en geeft er de voorkeur aan de borst niet te nemen om niet opnieuw te worden beroofd. Omring haar met al je tederheid. Begin met het teruggeven van je melk in de fles door je baby goed tegen je aan te nemen, huid tegen huid zoals bij de geboorte, en geef hem geleidelijk de borst als je je zelfverzekerd voelt.

Onmogelijk om hem de fles te laten accepteren

  • Charlotte's vraag: "Onze zoon, Basile, is 3 maanden oud en ik moet over 3 weken weer aan het werk. We besloten hem te spenen om tijd te hebben, maar hij weigert categorisch de fles: noch zijn vader, noch ik, noch mijn ouders kunnen om een ​​druppel melk te drinken ... Het simpele visioen van de fles doet hem schreeuwen, we voelen ons hulpeloos en weten niet wat we moeten doen. "
  • Je baby is een beetje verloren omdat hij graag in de borst blijft, wat heel begrijpelijk is. Je hebt nog wat tijd. Je zou een pauze van een week kunnen hebben om jullie beiden te geven. Praat met hem over wat je gaat doen en begin hem vervolgens elke dag een beetje een flesje te geven, zonder het te dwingen, eerst in de middag, dan beetje bij beetje. Neem de tijd om deze eerste kleine scheiding te begeleiden.

Artikel uit het boek "Ik voed mijn kind op" Laurence Pernoud (ed.Horay)

Ontdek in de boekhandel de nieuwe editie van "Ik voed mijn kind op"

Baby: al ons deskundig advies