Zwangerschap

Babyseks: Is echografie betrouwbaar om te weten?

Babyseks: Is echografie betrouwbaar om te weten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De aankondiging van het geslacht van de baby wordt gedaan tijdens de tweede echografie, tussen de 20e en 22e week van de zwangerschap. Maar ... het hangt allemaal af van hoe de geslachtsorganen zich ontwikkelen en de goodwill van een baby die die dag accepteert of niet om zijn geslacht te onthullen.

Babyseks: niets zichtbaar vóór 3 maanden

 • Alles wordt gespeeld tijdens de ontmoeting van het ei en de zaadcel. De laatste is XX? Het wordt een klein meisje ... Hij is XY? Het wordt een kleine jongen.
 • Als het geslacht van de baby wordt bepaald vanaf de conceptie, is er tijdens de eerste twee maanden van het embryonale leven echter geen seksuele differentiatie zichtbaar. Het mannelijke en vrouwelijke voortplantingssysteem is identiek georganiseerd in alle embryo's. Het bereidt zich voor op beide geslachten (mannelijk en vrouwelijk), ongeacht de genetische formule: de genitale klier, die de voortplantingscellen ontvangt, is op dezelfde manier in de buik van de jongen opgezet als in die van de kleine meisje.
 • De toekomstige mannelijke geslachtsorganen (die het sperma van de zaadbal naar de urethra brengen) en de toekomstige vrouwelijke geslachtsorganen (die de eileiders, de baarmoeder, de vagina zullen geven) bestaan ​​naast elkaar in alle embryo's.
 • Wat de uitwendige geslachtsorganen betreft, ze zijn ook identiek: tussen de dijen van de kleine foetussen opent een kloof met een knobbeltje ervoor. Aan weerszijden van deze gleuf bevindt zich een paar plooien en een paar zijkralen. Deze opstelling doet veel meer denken aan de vrouwelijke geslachtsorganen, behalve misschien aan de knol. Het is onmogelijk om vóór de 7e week van de zwangerschap te weten of het een meisje of een jongen is.

Na 4 maanden wordt het mogelijk om seks te zien ...

 • Het is noodzakelijk om de geslachtsorganen de tijd te geven zich te ontwikkelen om te hopen het geslacht te identificeren, ten vroegste vanaf de 15e week, zekerder tijdens de tweede echografie.
 • Vanaf de 7e week van de zwangerschap voor kleine jongens en de 8e voor kleine meisjes gaan chromosomen en hormonen aan het werk om het embryo te laten viriliseren of feminiseren: testikels of eierstokken, urethra of baarmoeder , de inwendige geslachtsorganen zijn nauwkeurig.
 • Op dezelfde manier zijn de externe geslachtsdelen gedifferentieerd. bij de jongen sluit de kloof die zich op het niveau van het perineum bevindt, door vouwen te lassen. De uitstulpingen zijn achter geplaatst, klaar om de testikels te ontvangen die zich nog in de buik bevinden. Ten slotte wordt de genitale tuberkel langer (we vinden bij de volwassen man de sporen van deze verschillende lassen aan de basis van de penis en tussen beurzen).
 • Voor meisjes zijn de transformaties veel minder complex in de externe geslachtsorganen. In deze zin wordt vaak gezegd dat de 'onbepaalde seks' van de eerste weken van het vrouwelijke type is.
 • De uitwendige geslachtsdelen worden vervolgens op echografie geïdentificeerd, zowel voor het meisje als voor de jongen.

Meisje, jongen ... diagnostische fouten zijn altijd mogelijk

 • Tijdens de tweede echografie is het mogelijk om het geslacht te zien, het is nog steeds nodig dat de baby zich in de juiste positie bevindt. Het is mogelijk dat interpretatiefouten mogelijk zijn, zelfs als ze zeldzamer zijn, omdat de ultrasone technieken steeds geavanceerder zijn.
 • Deze fouten worden verklaard door het feit dat het meisje baadt in belangrijke placentale oestrogene omgevingen. De grote schaamlippen, die voortkomen uit de marges aan beide zijden van de perineale kloof, kunnen soms prominent aanwezig zijn en worden aangezien voor portemonnees.

L. Dibarrat

Om ook te lezen:

> Babyseks: een kwestie van chromosomen
> De Chinese kalender om het geslacht van de baby te kennen
> 14 gekke overtuigingen rond baby-seks
> Het geslacht van de baby kennen of niet
> Hoe omgaan met de teleurstelling bij de aankondiging van het geslacht van de baby?
> 20 originele manieren om baby-seks aan te kondigen

Babyseks: ons bestand