Galleries

Seksualiteit en zwangerschap: geen taboe!

Seksualiteit en zwangerschap: geen taboe!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Verandert zwangerschap de seksualiteit? Zijn er risico's of contra-indicaties? Is er een betere tijd om zwanger te worden of een aanbevolen positie? Hoe zijn libido te vergroten? We zeggen alles!

Meer weten

> Seksualiteit zwanger: wat verandert er?
> Seksualiteit en zwangerschap gaan ze samen?
> Seksualiteit en zwangerschap: de video

Seksualiteit en zwangerschap: geen taboe! (30 foto's)

Kunnen we zwanger vrijen?

YES. Als het verloop van de zwangerschap normaal is en de gynaecoloog geen medische contra-indicatie vormt, is vrijen tijdens de zwangerschap geen risico voor de moeder of de baby.
Vrijen is mogelijk en zelfs raadzaam, omdat het het paar helpt hun relatie te verstevigen, de toekomstige moeder geruststelt en de toekomstige vader bloeide. Bij afwezigheid van contra-indicaties is geslachtsgemeenschap mogelijk tot het breken van de waterzak, omdat in dit geval een groot risico op infectie bestaat.

Zwangere seksualiteit, die verandert

Hoe verandert zwangerschap de seksualiteit?

De aanwezigheid van dit kleine wezen in de buik van moeder moet niet worden verwaarloosd en beïnvloedt de seksualiteit enorm, zowel bij mannen als bij vrouwen.
Aan het begin van de zwangerschap komen vaak ongemak, misselijkheid en braken voor, het verlangen neemt af tijdens deze periode.
Tegen het einde van de zwangerschap kunnen de fysieke modificatie van de zwangere vrouw, de bewegingen van de baby en de angst voor voortijdige bevalling het paar blokkeren.

Zwangere seksualiteit, die verandert

Vrijen, gevaarlijk voor de foetus?

Helemaal niet. De baby wordt in de baarmoeder beschermd door de baarmoederwand (baarmoederspieren), het vruchtwater en omlaag door de baarmoederhals en de slijmprop. Er is geen risico, infectie of vroegtijdige levering.

Seks en zwangerschap: een taboe-onderwerp, waarom?

Terwijl sommige vrouwen een meer bevredigende seksualiteit ervaren, hebben anderen het moeilijker om zich aan te passen aan de fysieke en hormonale veranderingen in verband met zwangerschap. de
Zwangerschap wordt vaak ervaren als een grote transformatie, en met consulten wil men het bijna vergelijken met een ziekte. We voelen ons schuldig, we zijn niet langer gewenst, we zijn bezorgd over de verandering in de relatie, we worden moeder en we zijn geen vrouwen meer ... maar we zijn niet alleen ...

Wordt seksualiteit tijdens de zwangerschap slecht ervaren door de partner?

Trek jezelf terug of integendeel toename van het verlangen, de reacties van de partner zijn niet altijd hetzelfde. Verlangens veranderen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Echter, de angst om de baby pijn te doen, de angst om de moeder te verwonden die nogal "fragiel" is, de baby "ons" hoort ", de vrouw is" kostbaar "omdat een baby draagt, de fysieke veranderingen van de zwangerschap zijn vaak een bron van achteraf inzicht, een daling van het libido, met het risico zelfs de zwangere vrouw soms in de steek te laten.

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Welke contra-indicaties voor geslachtsgemeenschap tijdens de zwangerschap?

Er zijn inderdaad medische contra-indicaties: in het geval van een voorgeschiedenis van een miskraam, in het geval van placenta previa, in het geval van arteriële hypertensie, in het geval van bloedingen aan het begin van de zwangerschap, of in het geval van scheuren van de waterzak .
Voorzorgsmaatregelen moeten ook worden genomen in het geval van een tweelingzwangerschap of in geval van seksuele aandoeningen van de partner.

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Minder verlangen als je zwanger bent, is dit normaal?

YES. Het begin van een zwangerschap veroorzaakt een grote verandering en verstoring in het leven van de vrouw, zowel fysiek (misselijkheid, braken, malaise, hypotensie) als psychologisch en emotioneel. Verlangens en libido volgen ook deze curve.
Dus, ja, voel je niet schuldig, deze reactie is heel normaal, maar praat er als een paar over en bespreek om de toekomstige papa niet te verlaten.

Seksualiteit en zwangerschap: de video

Seksualiteit en zwangerschap: wat te doen bij bloedingen?

De aanwezigheid van kleine bloedingen na geslachtsgemeenschap is zeldzaam, maar kan wijzen op fragiliteit van de baarmoederhals en de vagina (wat normaal is tijdens de zwangerschap).
Negeer dit teken echter niet, want het kan ook de aanwezigheid van een aandoening betekenen die ernstiger kan zijn.
Een medisch consult is altijd noodzakelijk, zodat de arts de exacte positie van de placenta kan controleren.

Na 8 maanden zwangerschap: vrijen is aan te raden!

Seksuele gemeenschap aan het einde van de zwangerschap kan een bevalling veroorzaken. JA, want als de zwangerschap is voltooid, de placenta volwassen is, de baarmoederhals klaar is, kunnen de prostaglandines die door het sperma worden uitgescheiden het werk activeren. Dit is de theoretisch ideale tijd voor geslachtsgemeenschap, maar in praktische termen schaamt u zich voor de buik, maar maakt u zich ook zorgen over het idee van een aanstaande bevalling.

Zwanger, is het gevoeliger tijdens seks?

De gewaarwordingen die worden waargenomen tijdens een seksuele relatie variëren van vrouw tot vrouw. Terwijl sommigen een gevoel van extreem plezier ervaren (vanwege de ophoping van bloed in het genitale gebied tijdens geslachtsgemeenschap), voelen anderen het tegenovergestelde, soms zelfs krampen of pijn na geslachtsgemeenschap. Maar gevoelig, ja, de huid, de geslachtsorganen (clitoris, vagina), borst en borsten zijn.

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Het tweede trimester van de zwangerschap: ideaal om de liefde te bedrijven?

JA, inderdaad, hunkeren naar en het libido zijn extreem fluctuerend tijdens de zwangerschap, ook verlangen. Tijdens het tweede trimester kan vrijen leuker worden; de buik is niet te groot, de hormonen zijn steil, de ongemakken van het eerste trimester zijn voorbij, de vrouwen voelen zich nog sexyer en wenselijker, het maximale orgasme kan op het rendez-vous zijn.

Zwangere seksualiteit, die verandert

Is geslachtsgemeenschap gunstig tijdens de zwangerschap?

De seksuele relatie is gunstig voor het paar: de staat van de relatie, de harmonie van het paar, de medeplichtigheid, die een gevoel van zekerheid en welzijn geeft, vooral voor de moeder.
Voor paren waarvan de geslachtsgemeenschap gecontra-indiceerd is, zijn er andere manieren om dichterbij te komen, deze medeplichtigheidsrelatie te behouden en affectie voor elkaar te tonen: massages, strelingen, ...

Zwangere seksualiteit, die verandert

Om zwanger te worden: voelt de foetus iets?

Aanstaande ouders maken zich vaak zorgen over hoe de baby zich tijdens de geslachtsgemeenschap in de baarmoeder zou kunnen voelen. Wees gerust, de baby ziet of hoort niet wat er buiten de baarmoeder gebeurt.
Bovendien, wanneer moeder het welzijn, de sereniteit, de ontspanning, het geluk tijdens de gemeenschap voelt, deze gevoelens, voelt de baby ze ook. Hormonale fluctuaties tijdens geslachtsgemeenschap kunnen ook enkele bewegingen van de baby veroorzaken.

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Seksualiteit en zwangerschap: risico op een miskraam?

Als de zwangerschap normaal is, is er geen risico op een miskraam. Als er echter een geschiedenis van een miskraam is, moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen, alleen de gynaecoloog kan de ernst beoordelen en de noodzaak van medische contra-indicaties voor geslachtsgemeenschap vragen.

Aan welke zwangerschapsperiode kunnen we de liefde bedrijven?

Het is mogelijk om de hele tijd van de zwangerschap te vrijen (als het normale verloop van de zwangerschap is), tot de zak met water breekt. Als de waterzak kapot is, is het tijd om snel naar de kliniek te vertrekken. Seksuele gemeenschap in dit stadium kan de bron van infectie zijn omdat de baby in contact staat met de buitenomgeving en niet langer wordt beschermd.

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Om zwangere liefde te bedrijven, een oorzaak van dreiging van premature arbeid (MAP)?

Dit is een van de complicaties van de meest gevreesde zwangerschap. Seks hebben tijdens de zwangerschap is geen risicofactor voor deze complicatie als de zwangerschap normaal is. Aan de andere kant, in het geval van een geschiedenis van bedreigde vroeggeboorte of zelfs vroeggeboorte, zal de vrouw dit waarschijnlijk opnieuw doen omdat de baarmoederhals fragiel is. In dit geval, mijnheer, zullen we moeten wachten ...

Seksualiteit en zwangerschap: een verband tussen het verlangen van de moeder en het geslacht van de baby?

Het geslacht van de baby en het libido van de moeder, het geslacht van de baby en de hunkering naar voedsel van de moeder, het geslacht van de baby en de gebruikelijke houding van de moeder, het geslacht van de baby en de slinger op de buik ... Al deze bevestigingen blijven vandaag in de geloofsfase, maar op dit punt is nog geen wetenschappelijk bewijs geleverd. Dus…

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Sperma kan weeën veroorzaken?

Het sperma bevat prostaglandines die hormonen zijn die op de baarmoeder werken door de samentrekking van de baarmoeder te stimuleren, die vervolgens het werk activeert. Deze hormonen ontspannen ook de baarmoederhals, waardoor het gemakkelijker te openen is tijdens de bevalling.

Seksualiteit en zwangerschap: de video

Wat is de beste positie om zwanger te worden?

Verschillende posities kunnen worden ingenomen tijdens seks tijdens de zwangerschap; de dikke buik is niet langer een excuus om de liefde niet te bedrijven:

- leen lepel: de vrouw ligt aan de linkerkant met haar benen gebogen, de man zit achter, meestal aan het einde van de zwangerschap

- doggy style: de vrouw is "4 benen", de man knielt van achteren (of staat aan de rand van het bed), maar de penetratie moet zacht zijn

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Wat is de beste positie om zwanger te worden? (Vervolg)

- de vrouw zit op de man als een rijder (de man liegt of zit), naar hem toe kijkend of zijn rug draaiend

- de zendeling: praktisch tot de vijfde maand van de zwangerschap, de vrouw ligt op haar rug en de man erboven, maar deze moet op zijn handen leunen om zijn lichaam op te tillen

- om aan de voet van het bed te staan, knielt de man om de vrouw onder ogen te zien

- de man zit op een stoel, de vrouw zit op hem als ruiter

Zwangere seksualiteit, die verandert

Seksualiteit en zwangerschap: wat voelt de toekomstige vader?

De verschillende verstoringen hebben niet alleen betrekking op de toekomstige moeder, maar ook op de toekomstige vader, en zijn reacties mogen niet worden verwaarloosd. Natuurlijk, met alle fysieke veranderingen van haar metgezel voortschrijdend naar moederschap, seksualiteit en gedragsverandering. De aanstaande komst van dit nieuwe lid van het kleine gezin is ook een bron van angst, angst en vragen. Soms, voor de hormonale schommelingen en variaties van de verlangens van de vrouw, voelt de toekomstige vader zich verlaten ...

Zwangere seksualiteit, die verandert

Wanneer de baby in de baarmoeder is, blokkeert de toekomstige papa

Wanneer de aanwezigheid van de baby echt een blokkade is in de intieme relatie, zijn er andere uitingen van tederheid en liefde, zoals knuffelen, strelen, massage ... Dus het gaat niet alleen om het stimuleren van je libido, maar ook om voor de toekomstige vader te zorgen, bezorgd en ontwapend. De tekens van liefde en tederheid kunnen alles veranderen ...

Seksualiteit en zwangerschap: onze quiz

Seksualiteit en zwangerschap: verandert het verlangen van de toekomstige papa?

De reacties variëren van man tot man, ja, het verlangen verandert maar op verschillende manieren:
- voor sommigen neemt het verlangen toe omdat de aanwezigheid van de baby in de maag nog niet concreet is, de vrouw nog sexyer en opwindender wordt, seksualiteit is nog meer vervuld
- voor anderen neemt de wens af: sommigen voelen alle veranderingen in hun metgezel en kunnen zelfs misselijkheid of specifieke hunkeren naar voedsel hebben, de aanwezigheid van baby "beschamt" een beetje intimiteit van het paar, dus alles is geblokkeerd, anderen zeggen "deze vrouw draagt ​​mijn baby, zij is heilig, ik zal haar niet durven aan te raken ..."

Seksualiteit en zwangerschap: de video

De vibrator: toegestaan ​​of niet tijdens de zwangerschap?

De vibrator is een apparaat dat helemaal niet wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap, omdat de gegenereerde trillingen storingen in de baarmoeder en de foetus kunnen veroorzaken.
Aan de andere kant is het gebruik ervan op het niveau van de externe delen (op het niveau van de clitoris bijvoorbeeld) niet gecontra-indiceerd, maar nogmaals, het zal nodig zijn om geschikte apparaten te kiezen die het minst trillen!

Verandert het orgasme als je zwanger bent?

Bij de meeste paren komt orgasme zelfs vaak voor tijdens de zwangerschap; sommigen geven toe dat ze hun eerste orgasme hebben ervaren tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap zijn alle erogene zones van de vrouw inderdaad overvol en overbelast, daarom gevoeliger voor stimulatie.

Seksualiteit en zwangerschap: de video

De borst is gevoeliger tijdens de zwangerschap

Deze hoge gevoeligheid is hoofdzakelijk gerelateerd aan de verhoogde productie van progesteron en oestrogeen. Er zal een toename van het volume zijn, met een instroom van overmatig bloed. De borsten worden hard, zwaar en de huid is erg gevoelig en fragiel, zelfs door eenvoudig kleding te wrijven. De borsten bereiden zich eenvoudig voor op borstvoeding na de bevalling.

Borsten en zwangerschap: onze quiz

Hoe verhoog je je libido als je zwanger bent?

- geniet van goede tijd alleen, rondlopen, uitgaan ...
- bespreek openlijk over seksualiteit als een paar, kijk wat ons beiden gelukkig maakt
- beheers de stress omdat deze door de partner wordt gevoeld en hem op afstand zal houden
- pas de kamer aan om een ​​warme en sensuele sfeer te creëren
- om aangepaste fysieke oefeningen te oefenen (het beïnvloedt het verlangen en het libido)
- sommige specifieke voedingsmiddelen kunnen ook helpen: selderij, pompoen, knoflook, perzik, aardbei, noten, chocolade ...

Zwangere seksualiteit, die verandert

Zelfs zwanger, sexy blijven is belangrijk ...

Dit is niet het moment om los te laten ... integendeel! Het is belangrijk om op zijn kleding te letten (laag uitgesneden, strakke, blouses ...), vergeet de sexy lingerie niet, zorg goed voor zijn huid (gezicht en lichaam), zijn haar en probeer vooral niet te verbergen zijn buik !!!

Zwangere seksualiteit, die verandert

Keert de seksualiteit terug naar normaal na de bevalling?

Zwangerschap en bevalling waren een ware omwenteling in het seksleven van het paar. Na de bevalling hangt de terugkeer van seksualiteit naar normaal af van fysieke factoren (persistentie van pijn gedurende een paar weken, aanwezigheid van litteken in het geval van bijvoorbeeld episiotomie, bloeding), seksuele factoren (persistentie van gebrek aan verlangen, soms gekoppeld aan pijn gedurende een paar weken en aan een daling van oestrogeen). Maar na deze cursus moet alles na een paar weken weer normaal zijn.

Wat voelt de vader na de geboorte?

De reacties zijn variabel:
- de vader kan een afname van het verlangen voelen naar de jonge moeder die haar minnaar was en nu de moeder van haar kind wordt
- integendeel, het verlangen kan worden versterkt in aanwezigheid van een metgezel die een gelukkige en gelukkige moeder is geworden
- de vader kan een zekere jaloezie voelen over de aandacht van de moeder voor de baby, hij voelt zich hulpeloos
- de vader kan zich ook volledig schamen en zich zorgen maken over een eerste pijnlijke geslachtsgemeenschap na de bevalling
Het belangrijkste is in elk geval om met vertrouwen te spreken ...

Het verlangen naar baby: onze video

Ontdekken: