Uw kind 3-5 jaar

Zijn kat is dood, hoe kan ik het hem vertellen?

Zijn kat is dood, hoe kan ik het hem vertellen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Boulou haarbal, zijn kleine speelkameraadje, is dood. Hoe deze verdwijning aan uw kind aankondigen en hem helpen het te overwinnen?

Tussen spelletjes en knuffels waren je kind en zijn haarbal onafscheidelijk. Deze verdwijning maakt je zoveel meer van streek dan nodig is om het nieuws aan te kondigen.

Zijn kat is dood. Wat moet je hem vertellen?

  • De waarheid! Verberg vooral de dood van uw kind niet voor zijn dier. Denk je dat hij zal voorkomen dat hij verdrietig wordt door hem te vertellen dat zijn kat is gestolen of verloren? Vergeten! Zeggen dat hij 'weg' is, zal zijn angst alleen maar vergroten. Hij zal zich afvragen welke fout hij heeft begaan voor zijn vriend om weg te gaan. Bovendien zal hij wachten op zijn terugkeer, wat het moeilijker kan maken om een ​​nieuw dier te accepteren. Om nog maar te zwijgen over het feit dat zijn vertrouwen in jou een klap kan worden op de dag dat hij de waarheid begrijpt.
  • Of het nu een verkeersongeluk is, een natuurlijke dood of een ziekte Nadat het dier is geëuthanaseerd, rapporteert u de feiten zoals deze zich hebben voorgedaan. Natuurlijk niet in detail, maar leg hem bijvoorbeeld uit dat de dierenarts zijn kat permanent in slaap moest steken met een angel om te voorkomen dat hij leed. Wees duidelijk: het dier zal niet terugkomen, maar het doet geen pijn meer.
  • Verberg je eigen verdriet niet. Het is normaal dat het verdwijnen van het dier ook jou beïnvloedt. Blijf vooral jezelf. Je tranen onderdrukken zou je kind aanmoedigen hetzelfde te doen. Het delen van een zin met hem kan hem echter later helpen om ander lijden te uiten.

Hoe zal hij reageren?

De reactie van elk kind, die je soms zal verrassen. Het is aan jou om je aan te passen aan zijn gedrag. Dit is hoe:

  • Hij huilt niet? Voor de leeftijd van 5 jaar wordt de dood slecht begrepen. Een kind beschouwt het niet als een permanente toestand, noch onomkeerbaar, maar als iets tijdelijks, een beetje zoals slaap. Denk niet dat hij onverschilligheid vertoont. Hij mist zijn metgezel, maar vooral voor games. Hij verwacht zijn terugkeer snel. Pas later, vanaf 7 of 8 jaar, reageert een kind met meer emotie. Hij is dan in staat dit definitieve vertrek te begrijpen.

    1 2