Uw kind 1-3 jaar

Zijn vader is vaak weg

Zijn vader is vaak weg


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kind komt net uit bed en zijn vader staat al voor de deur, klaar om naar zijn werk te gaan. Een kus en ... tot morgen. Hoe zal hun relatie worden opgebouwd als ze zo weinig zien?

Zijn vader mist hem

  • Het beeld dat zijn vader weinig aanwezig is in je kind, hij kan reageren door teveel met je samen te smelten. Het risico ligt dan in de constructie van een overmatige emotionele, emotionele en symbolische nabijheid tussen moeder en kind.
  • Dit gebrek aan contact tussen vader en kind kan u verzwakken, vooral als u lijdt aan deze afwezigheid. Soms drukt een moeder die niet tevreden is met deze situatie het niet uit en neemt haar kind het waar.
  • Deze situatie doet zich vaak om professionele redenen voor, het is belangrijk voor uw kind om te weten en trots te zijn. Leg je peuter uit dat het werk van zijn vader belangrijk is en dat hij heel veel van zijn kind houdt, ook al neemt het hem meerdere dagen mee of komt hij 's avonds laat terug.

Hoe de afwezigheid van zijn vader te compenseren?

  • Het is belangrijk om contact te houden in afwezigheid van je vader. Je kind zal uitkijken naar het telefoontje of e-mail dat jij, zijn moeder, zult lezen.
  • Voor zijn vader gaat het om het vinden van de juiste balans. Maak aan de ene kant een band met je kind en vind aan de andere kant de plaats van je vader. Per telefoon, per post, per briefkaart als het lang en ver weg gaat, en per post verzonden geschenken.
  • Praat vaak met hem over zijn vader. Met het woord, je maakt het aanwezig in de ogen van je kind. Of hij hem anekdotes over zijn vader vertelt of hem er van tijd tot tijd op wijst dat hij veel op hem lijkt.
  • Er moeten mensen om je heen zijn die je kunnen doorgeven. Meisje of jongen, uw kind zal altijd profiteren van de aanwezigheid van grootouders, een peetvader, een oom, die zijn vader goed kennen en het kunnen oproepen. Zonder hem te vervangen, zullen ze de ondersteunende rol spelen, vooral als uw kind zich onzeker voelt omdat hij zijn vader niet vaak ziet.

    1 2