Uw kind 1-3 jaar

Zijn eerste echte kerst

Zijn eerste echte kerst


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je peuter begrijpt dat er iets aan de hand was buiten de doos. Wat betreft de kerstman, voor dit geluk en duizend andere redenen, moest hij uitvinden ... Hier is hoe je het beste uit deze magie kunt halen.

De slingers, de kerstboom, de kerstman, de familiereünie, de kinderkamer, de geschenken ... eindelijk dit alles is logisch voor uw kind. Hij begint het concept van feest te begrijpen, het zal zijn eerste "echte" kerst zijn. Hier leest u hoe u het meeste uit deze magie kunt halen.

Kerstmis, een belangrijke vakantie voor uw kind

  • De kerstman helpt hem om vertrouwen op te bouwen. Hoe? Omdat deze oude mythische heer van ver zal komen om hem te plezieren. Een gedachte die het vermogen van uw peuter om bemind te worden, troost.
  • Kerstmis is ook een gelegenheid om in familie samen te komen in een sfeer van magie, vreugde en delen. Tijdens deze vergadering kan uw kind begrijpen dat hij tot een gemeenschap behoort waarmee hij een gemeenschappelijke geschiedenis heeft.

Tussen echt en denkbeeldig: waar is het?

  • In zijn ontwikkelingsfase ontwikkelt zich het vermogen om dingen te vertegenwoordigen en de afwezige mensen: uw kind heeft toegang tot wat de "symbolische functie" wordt genoemd. Daarom kan hij zich de Kerstman voorstellen, dit fascinerende karakter ... en uitkijken naar zijn komst.
  • Hij maakt nog geen goed onderscheid tussen realiteit en verbeelding. Kerstmis, met zijn prachtige universum, zal zijn verbeelding stimuleren ... een belangrijke aanwinst voor de ontwikkeling van zijn intelligentie en creativiteit.
  • Op het kinderdagverblijf, op school, bij de moederassistent of bij u thuis, zal hij zeker horen over kerst, kerstman, geschenken. Hoe je het ook noemt, het zal wat mysterie behouden.

1 2