Uw kind 5-11 jaar

Suiker: er is goed en slecht

Suiker: er is goed en slecht


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aangegeven door het medische beroep en de overheid voor de verwoesting die het voor de gezondheid veroorzaakt, is suiker toch noodzakelijk voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Zolang je onderscheid maakt tussen goede en slechte suikers!

Waarom heeft een kind suikers nodig?

  • Een energiebron: Suikers, ook bekend als koolhydraten, worden door het lichaam omgezet in glucose. Glucose is de belangrijkste energiebron die door het lichaam wordt gebruikt en het is ook de enige vorm van energie die door de hersenen kan worden gebruikt. Zonder glucose en dus zonder suikers zou een lichaam gewoon niet kunnen werken!
  • Meerdere functies: Glucose draagt ​​ook bij aan de goede werking van vitale organen, speelt een rol bij de assimilatie van lipiden en eiwitten en reguleert de darmflora.

Waarom er geen misbruik van maken?

  • Hoewel essentieel voor het lichaam, kan glucose snel schadelijk worden voor het lichaam. Als je te veel eet, wordt het inderdaad omgezet in vet, met alle ziekten die overgewicht op de lange termijn kan veroorzaken: diabetes, hypertensie, hart- en vaatziekten, hypoglykemie ... De suikers, het is noodzakelijk om ze te consumeren in een redelijk aandeel ... En vooral, niet zomaar een!

Wat is een goede suiker?

  • De slechte suikers: Om te weten wat een goede suiker is, is de beste manier nog steeds om de tegenovergestelde vraag te stellen: wat is een slechte suiker? Het is eenvoudig: een slechte suiker is een geraffineerde suiker, dat wil zeggen een suiker zoals die wordt gevonden in snoep, cakes, frisdranken ... Het brengt alleen calorieën in het lichaam, bevrijd van de vezels, mineralen en vitamines die van nature voorkomen in suikers die niet geraffineerd zijn.
  • Goede suikers: Dus dit zijn logisch ongeraffineerde suikers, te vinden in volle granen, wortelgroenten en fruit. En ja, niemand heeft snoep en gebak nodig om zijn dagelijkse dosis glucose te krijgen! Wat betreft de suiker waarmee u uw warme dranken en desserts tot suiker maakt, geef de voorkeur aan rood en ongeraffineerd: naast zijn zoetkracht, brengt het u mineralen en vitaminen.

Pas op voor slechte suikers!

  • Lees de etiketten goed: Geraffineerde suiker is bijna overal verborgen in industriële voedselproducten ... inclusief zout voedsel! Op etiketten is het verborgen onder de woorden "durf" (dextrose, sucrose ...) of "ol" (sorbitol, mannitol ...). Laat u niet misleiden!
  • Pas op voor zoetstoffen: Lang als onschadelijk beschouwd, zijn zoetstoffen zoals aspartaam ​​de afgelopen jaren het onderwerp geweest van vele alarmistische onderzoeken naar hun potentieel schadelijke effecten op de gezondheid. Ze spelen vooral een rol bij gewrichtspijn, menstruatiestoornissen, neuronale aandoeningen ...

Notrefamille