Je baby 0-1 jaar

Zoet, zout, bitter, zuur: klaar voor de smaken

Zoet, zout, bitter, zuur: klaar voor de smaken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De lieve? Je fijnproever is er dol op! Het bittere Het zal iets meer tijd kosten om te genieten ... Maar het spel is de kaars waard om nieuwsgierig te zijn naar alles en "feest" in het leven.

Het advies van Marie-Claire Thareau-Dupire, expert in smaak, om u te helpen haar op deze reis te begeleiden, van zoet tot bitter.

  • Vanaf de geboorte is uw kind klaar om fysiologische smaak te leren. De smaak is 90% een geur en de geur van je pasgeboren is extreem ontwikkeld! Hij vangt de smaken dankzij de smaakpapillen die niet alleen zijn tong maar ook zijn hele mondholte bekleden. Sommige zijn gevoelig voor zoete, zoute, zure of bittere smaken, de andere informeren uw peuter over de textuur of de temperatuur van het voedsel. Vanaf het tijdperk van diversificatie van voedsel heeft je baby de beste gidsen: jij, zijn moeder! Aan jou het geluk om hem ertoe te brengen een oneindig bereik te ontdekken dat gaat van zoet ... tot bitter. Zie hoe hij reageert.

Het is ... lief

  • Wat is het? Het is zoet zoals moedermelk.
  • Hoe ontdekt hij deze smaak? In utero al! De foetus inhaleert het vruchtwater door de neus en spuugt het door de mond en zuigt gretiger als de vloeistof zoet is. Vervolgens door de moedermelk, gezoet met duizend nuances (artisjok, banaan ...) die hij waarneemt dankzij zijn subtiele zintuiglijke vermogens. Tijdens de diversificatieperiode geniet het kind van gepureerde wortelen of rauwe of gekookte appels. Hun natuurlijk zoete smaak verleidt hem.
  • Hij houdt van? Het plezier van suiker is aangeboren. Als je bijvoorbeeld een beetje sucrose-oplossing op je lippen doet, schetst je baby een glimlach, zuigende bewegingen ...
  • Raad +: niet zuigen of heel weinig eten. Het zou zonde zijn om je peuter te beperken tot die smaak die anderen camoufleert. Zou je echt van een koffie kunnen genieten als je er zes suikers in doet?

Het is ... zout

  • Wat is het? Een paar korrels zout op een ei en hier is het beter. Zout wekt de smaak.
  • Hoe ontdekt hij deze smaak? In zijn puree. Voedingsmiddelen bevatten minerale zouten die van nature zout zijn als u kiest voor een zachte en geschikte bereiding (stoom, gesmoord) die deze smaak versterkt.
  • Hij houdt van? Het hangt af van de intensiteit. Een peuter is erg gevoelig. Wat misschien vervaagd lijkt, is niet voor hem.
  • Raad +: de overmaat zout is gevaarlijk, dat voldoende is in het voedsel. Net als suiker verbergt het andere smaken. Pas op voor sommige kazen die veel bevatten. Zoals voor alle smaken, gaat uw kind vanaf 2 jaar oud met u aan tafel. Hij zal zeker genieten van het toevoegen van drie korrels zout aan zijn gerecht.

1 2