Zwangerschap

Toxoplasmose en zwangerschap: ik maak me zorgen

Toxoplasmose en zwangerschap: ik maak me zorgen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Ik zou graag willen weten hoe we leren dat we aan toxoplasmose lijden als we zwanger zijn, ik heb twee katten en maak me een beetje zorgen." Stéphanie Hierso, beantwoordt de vraag van Isabelle.

De reactie van Stéphanie Hierso, stagiaire in medische biologie bij de burgerziekenhuizen van Lyon.

  • Toxoplasmose is een infectie veroorzaakt door een parasiet die aanwezig is in de bodem en darmen van bepaalde dieren. Het is goedaardig behalve tijdens de zwangerschap omdat het waarschijnlijk misvormingen van de foetus veroorzaakt. In de meeste gevallen is er geen teken, geen ongemak. Zeer zelden manifesteert deze ziekte zich door koorts geassocieerd met vermoeidheid en de aanwezigheid van ganglia.
  • Het is belangrijk om de preventieregels te volgen die uw arts u heeft moeten geven: delegeer het schoonmaken van de kattenbak van uw kat, kook alle soorten vlees goed, was de groenten en aromatische planten grondig.
  • De enige manier om te weten of u besmet bent, is door een bloedtest te doen en een toxoplasmatische serologie uit te voeren. Het moet zo vroeg mogelijk tijdens de zwangerschap worden gedaan en elke maand tot de bevalling, als het eerste resultaat negatief is.

Het standpunt van de moeders

  • "Omdat ik niet immuun ben voor toxoplasmose, heeft mijn arts elke maand een bloedtest voorgeschreven om erachter te komen of ik besmet ben of niet, en hij raadde me aan om goed gewassen vlees en groenten te eten. Tot nu toe zijn de resultaten negatief - ik weet niet zeker of ik het heb - niet immuun zijn betekent niet dat ik automatisch besmet zal zijn. " duidelijk
  • "Hoewel ik in contact ben geweest met katten sinds ik 6 jaar oud was, ben ik niet immuun Sinds het begin van mijn zwangerschap ben ik niet langer bezig met zwerfafval en vermijd ik contact met mijn dieren. In restaurants en ander rood vlees is het moeilijkste om elke maand bloed af te nemen, ik wacht met enige bezorgdheid op het resultaat, maar voor nu is alles goed. " Maria

Andere deskundige antwoorden.


Video: Doodziek en een miskraam na eten rauw vlees: 'Er zit iets zwarts in je buik' - RTL NIEUWS (Februari 2023).