Uw kind 1-3 jaar

Te jong voor alternatieve zorg?

Te jong voor alternatieve zorg?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is besloten, zijn vader en jij gaan scheiden. Is alternerende voogdij een goede oplossing voor uw kind? Ja, op voorwaarde dat het progressief is.

Het hebben van twee huizen voor een peuter vergt veel voorzorgsmaatregelen. Het succes van de alternerende woning hangt af van de gehechtheidsrelatie die beide ouders dagelijks met uw kind opbouwen.

Waarom alternatieve zorg moeilijker is voor een peuter

  • Tot 24 maanden hecht een kind zich aan volwassenen die meestal voor hem zorgen. Deze relatie, die door de dagen heen weeft door fysiek contact en vertrouwde geuren, laat het toe om op te bouwen. Tegenwoordig geven we toe dat een baby gehecht is aan zijn vader als zijn moeder, maar er is een hiërarchie: deze laatste blijft de eerste basis van veiligheid van het kind vóór 2 jaar.
  • Gehechtheid vereist enige continuïteit : vaste oriëntatiepunten in zijn leefomgeving. In het geval van scheiding van ouders verliest het kind dat van het ene huis naar het andere verhuist zijn koers als elke ouder zijn rituelen niet respecteert. Uw baby kan zich onzeker voelen wanneer hij lange tijd wordt bewogen.
  • Op deze leeftijd is hij te jong om te begrijpen wat er gebeurt. Hij beschikt niet over alle cognitieve vaardigheden waarmee hij scheidingen kan beheren. Uw kind kan zich het geruststellende beeld van zijn moeder nog langer dan een paar dagen niet herinneren. Ver weg van haar te lang, kan hij het gevoel hebben dat hij haar kwijt is.

Hoe de alternatieve bewaker soepel te laten verlopen

  • Alternatieve hechtenis is nog steeds mogelijk en zelfs belangrijk voor uw kind om sterke relaties met elk van u op te bouwen. Residentie van pariteit (dezelfde tijd doorgebracht met beide ouders) is nog niet mogelijk.
  • Vind het juiste ritme. Kies voor een systeem waarbij uw baby bij een van u (zijn moeder het vaakst) woont, met vrij korte scheidingen. Voer de afwisseling in kleine doses in. Een te brutale verandering kan een gevoel van onveiligheid voor uw kind veroorzaken.

    1 2


    Video: Alternatieve geneeswijzen - Zondag met Lubach S07 (September 2022).