Je kind 3-5 jaar

Scooter: 5 tips die rollen

Scooter: 5 tips die rollen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rijd op een scooter en bereid je voor op het fietsen. Begin, houd uw evenwicht, rem, draai ... eenvoudig! Maar pas op voor vallen. Volg het advies van verkeersveiligheid op.

1. Rust je kind goed uit

  • Om op een scooter te rijden, moet uw kind zijn polsen, hoofd, ellebogen en knieën beschermen. De helm moet voldoen aan de CE-normen en de polsbeschermers, elleboogbeschermers en kniebeschermers aangepast aan de maat van uw kind. Laat deze apparatuur testen voor aankoop en leg uw kind uit dat de helm zijn functie niet uitvoert tenzij deze is bevestigd.

2. Leer hem de regels van de weg

  • Net als een voetganger heeft uw scooterrijder het recht om alleen op de trottoirs te rijden en moet hij de zebrapad oversteken om over te steken (maar op die leeftijd moet u hem natuurlijk vergezellen).

3. Leg hem uit dat hij sneller is dan voetgangers

  • Het is aan hem om zijn snelheid aan te passen om anderen niet te verrassen en ervoor te zorgen dat hij indien nodig op tijd kan stoppen.

4. Herhaal de veiligheidsinstructies

  • Uw kind op een scooter mag niet te dicht bij de uitgangen van gebouwen of geparkeerde auto's rijden om niet te worden overreden door een auto die uit de garage komt of een automobilist die zijn of haar deur opent.

5. Controleer regelmatig de staat van zijn scooter

  • Klemmen van de assen, staat van de lagers, slijtage van de remmen ... breng in geval van twijfel zijn machine aan de revisie.

Safia Amor


Video: ROLLETJES VERVANGEN. VOL GAS MET JOEY (Oktober 2022).