Uw kind 1-3 jaar

Vind het juiste ritme tijdens de vakantie

Vind het juiste ritme tijdens de vakantie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met de late vooravond van kerstavond en oudejaarsavond wordt de slaap van kinderen op de proef gesteld. Hoe een balans te vinden na deze storingen? Ons advies om tijdens de vakantie goede nachten door te brengen.

Plan een rustige tijd met je kind voor de festiviteiten

  • Krijg je veel mensen voor kerstavond? Plan om 's middags wat tijd met je kind door te brengen. Waarom geen cake of een wandeling maken? Hij zal zijn verslag van genegenheid hebben gehad en zal u niet meer dan gewoonlijk 's nachts opeisen.

Wees flexibel in bedtijdschema's op oudejaarsavond

  • Kerstavond is een feestmoment voor het hele gezin en geeft aanleiding tot een langdurige waakzaamheid. Rond de leeftijd van 4-5 jaar kan een kind lang wakker blijven en naar bed gaan net wanneer hij de drang voelt. Voor een jongere persoon, wees alert op de tekenen van vermoeidheid die hij niet nalaat te tonen: hij gaapt, wrijft in zijn ogen, is prikkelbaar. Het moment is gekomen om hem slaap te bieden.

Dwing uw kind niet alleen te slapen als u ver van huis slaapt

  • Een kind moet zich veilig voelen als het in slaap valt, niet om bang te zijn, vooral als hij niet in zijn gebruikelijke omgeving slaapt. Om het veilig te maken, kun je bijvoorbeeld in dezelfde kamer slapen als een grote broer, een neef of een neef.

Focus niet op het dutje na de vakantie

  • Uw kind kan na de lunch in slaap vallen terwijl hij meestal geen dutje meer doet. Als dit niet het geval is, wordt het de volgende nacht later hersteld. Raak niet in paniek!

Maak je geen zorgen over nachtmerries of nachtelijk ontwaken op vakantie-avonden

  • Kerstman speelgoed... De drukte van vakantie kan, vooral bij gevoelige kinderen, een recrudescentie van slaapstoornissen veroorzaken. Als de nachtmerrie die nacht gebeurt, stel hem dan gerust als hij wakker wordt door zachtjes tegen hem te praten zodat hij weer gaat slapen.

Marie-Victoire Garcia

Help hem alleen in slaap te vallen, ons advies.


Video: Stap 7: Skistok inzet - Leren ski├źn met (September 2022).