Galleries

Baby's hoofd: wat kan verrassen

Baby's hoofd: wat kan verrassen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Je wordt het niet beu om je baby te bewonderen, maar zijn hoofd voelt raar? Afgevlakt, vervormd, imperfect, bijna kaal, vol korsten van melk ... je vraagt ​​je af over zijn kleine imperfecties en zijn kwetsbaarheid.

Babyhoofd: wat kan verrassen (9 foto's)

Zijn hoofd heeft een onvolmaakte vorm

Tijdens de bevalling heeft het hoofd van uw baby veel druk uitgeoefend. Het kan vervormd, suikerbrood of zelfs een bloed-serumbult lijken.
Wees niet gealarmeerd. Deze bult, voelt zacht aan, is niet pijnlijk. Het wordt gevormd tijdens weeën wanneer de baarmoederhals nog niet volledig is verwijd.
Over een paar dagen is alles weer normaal. En je baby zal een mooie ronde schedel vinden.

Zijn hoofd is bijna kaal

Je baby staat in dit geval niet alleen. De meeste pasgeborenen worden geboren met een eenvoudige dons op de schedel, meestal zwart. Deze eerste shoot valt na een paar maanden en maakt plaats voor dikker, lichter en gladder haar. Kaal of niet, er is niets te voorspellen hoe het haar van uw kind er de komende jaren uit zal zien. Je ziet soms kale plekken in je nek. Deze vroege kaalheid is het gevolg van te veel wrijving op de matras. Wanneer je baby zijn hoofd optilt en op zijn buik legt, groeit het haar terug.

Zijn hoofd is opzij gebogen

In de late zwangerschap heeft uw baby moeite zich in de baarmoeder te verplaatsen. Hij plaatst dan zijn hoofd altijd aan dezelfde kant. Dit is het begin van een torticollis die je bij de geboorte zult vinden.

Hoofd gebogen opzij: wat moet ik doen?

De beste behandeling is zachte fysiotherapie. Raadpleeg uw arts die u zal vertellen welke oefeningen u regelmatig moet aanbieden.
Wie zegt links torticollis zegt stimulatie aan de rechterkant en vice versa. Als het hoofd van uw baby naar links wordt gekanteld, plaatst u speelgoed en mobiele telefoons aan de rechterkant van het bed.
Wanneer u het wijzigt, gaat u naar rechts.
Als je het in een ligstoel installeert, focus je aan de rechterkant om met hem te praten en het te spelen.

Zijn hoofd is plat

Net als alle slimme moeders leg je je baby op je rug. Deze herhaalde dagelijkse houding kan echter een lichte afvlakking van de schedel veroorzaken.
Zonder deze slaapmodus in twijfel te trekken, kunnen natuurlijk eenvoudige tips deze misvorming voorkomen: wissel de positie van het hoofd af, draai het naar de ene en vervolgens naar de andere, om te voorkomen dat uw baby een kant ontwikkelt de voorkeur. Stel vervolgens, zodra uw kind het oog opent, de positie op de buik voor: het laat de steun op het achterste deel van het hoofd los en maakt het mogelijk om een ​​betere tonus van het lichaam te krijgen.

Zijn hoofd is erg plat

Als de vervorming erg groot is, adviseren de artsen om de baby aan de andere kant te plaatsen dan de afgeplatte kant, met behulp van een wig-baby.
Overige instructies: Oriënteer het bed zodanig dat het licht aan de andere kant van de vervorming aankomt, plaats het bekende speelgoed volgens hetzelfde principe. Dit helpt je baby om zelf zijn hoofd te draaien!

Zijn hoofd is bedekt met korstjes melk

Geen zorgen. Twee van de drie baby's dragen deze korstjes op het bovengezicht, wenkbrauwen of hoofdhuid, vanaf de eerste levensweek en soms tot 3 jaar.
Dit komt door moedershormonen, die in de late zwangerschap je pasgeborene overspoelen en verantwoordelijk zijn voor deze overtollige talg en de proliferatie van schimmels op zijn huid.

Korsten van melk: wat moet ik doen?

Ter preventie, borstelt u het haar van uw baby elke dag met een zachte borstel.
Gebruik een milde shampoo en masseer zachtjes haar hoofdhuid. Als er korsten van melk verschijnen, probeer deze dan niet te verwijderen.
Breng 2% salicylaat vaseline aan om zacht te worden. Na een paar uur zullen ze gemakkelijk loskomen met de borstel.
Dan zullen ze met een shampoo volledig verdwijnen.
Zorg ervoor dat je het hoofd van je baby droogt.
Er zijn ook homeopathische oplossingen, denk er eens over na!

Meer tips hier

Baby's hoofd: kwetsbare aandacht!

We kunnen het nooit genoeg zeggen. Je mag nooit een baby schudden. Te zwaar, zwak ondersteund door de nekspieren, blijft zijn hoofd kwetsbaar. In een schok zwaait ze heftig heen en weer. Binnenin kunnen de bloedvaten scheuren en de hersenen slaan tegen de schedel, waardoor bloedingen ontstaan ​​en vervolgens de vorming van een hematoom. Dus, maximale zoetheid ...

Isabelle Gravillon /Opmerkingen:

 1. Bill

  Gefeliciteerd, briljante gedachte

 2. Wohehiv

  Tussen ons spreken moet u proberen te kijken in google.com

 3. Mervyn

  Ik kan je logica niet zien

 4. Gardagul

  Het is aangenaam, deze gedachte moet precies exclusief zijn

 5. Wambli-Waste

  excuseer me, niet in die sectie .....Schrijf een bericht