Uw kind 5-11 jaar

Geef je me zakgeld?

Geef je me zakgeld?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit is een vraag waaraan u niet zult ontsnappen. Maar hoe te antwoorden en hoeveel te geven?

Ongeveer zes op de tien ouders geven zakgeld aan hun kinderen. Maar het is van 10-12 jaar dat de vraag steeds dringender wordt.

Waarom vraagt ​​hij om zakgeld?

  • Uw kind, rond de leeftijd van 10, begint te begrijpen dat de valuta is een belangrijk element van uitwisseling tussen volwassenen. En hij is - bijna - één.

Wanneer geef je hem zakgeld?

  • "Bij de ingang van het college lijkt het mij moeilijk om geen zakgeld te geven. het hangt veel af van de familiecultuur. Voor sommige ouders is het natuurlijk: ze vinden dat geld het kind meer macht geeft, een gevoel van waarde geeft. Voor anderen is dit minder het geval. Wat belangrijk is, is dat hij zich natuurlijk voelt in zijn keuzes ", beveelt Etty Buzyn, psychoanalyticus, aan.
  • Op 10-12 jaar kun je hem regelmatig een klein bedrag geven waarmee hij kan kopen wat hij wil. Met dit geld kan hij geleidelijk de wereld van volwassenen betreden.

Hoeveel moet je hem geven?

  • Vraag de ouders van uw gezin naar het "huidige tarief". Nog een hengst: volgens de Ipsos-Sofinco-enquête bedraagt ​​het zakgeld voor Europese kinderen gemiddeld 31 € per maand. Dit bedrag varieert sterk afhankelijk van de leeftijd: 15 € maandelijks tussen 5 en 10 jaar, 27 € tussen 11 en 14 jaar, 47 € tussen 15 en 17 jaar en 62 € tussen 18 en 20 jaar.

Hoe zit het met geld dat beloont?

  • "Wanneer een kind thuis meer dan gewoonlijk heeft geholpen, dat hij goede cijfers heeft gehaald ... waarom niet? Op voorwaarde dat het niet systematisch is en het geld niet af te nemen om hem te straffen. om hem tegen het racket te waarschuwen ... Het is beter dat het geld thuis blijft! ", vervolgt de specialist.

Marie Auffret-Pericone met Etty Buzyn, psychoanalyticus.


Video: Kinderen voor Kinderen 11- Zakgeld Officiële videoclip (Oktober 2022).