Uw kind 3-5 jaar

Een dier, goed idee?

Een dier, goed idee?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kind wil je een kat, een hond, een papegaai ... Minuut vlinder! Deze beslissing wordt niet lichtvaardig genomen. Voordelen voor uw kind, beperkingen voor u en uw kleine hoofdlint, Hubert Montagner, psychofysioloog, helpt u de voor- en nadelen af ​​te wegen.

WAAROM EEN DIER?

Een dier versterkt het vertrouwen dat uw kind in zichzelf heeft

 • Wanneer zijn hond zijn uiterlijk zoekt, rolt op zijn zij, wanneer zijn kat tijdens het spinnen tegen zijn been wrijft, voelt uw kind zich gerust! Deze huisdieren, verklaart Hubert Montagner, psychofysioloog *, de hond, de kat natuurlijk, maar ook het paard dat zich laat benaderen, de papegaai die woorden kan herhalen, vertonen een scala aan zeer rijk gedrag. Uw kind interpreteert ze als "gelieerd", dat wil zeggen dat hij voelt dat het dier zich aan zijn persoon hecht. Hij voelt zich erkend. Het is een emotionele deur die onmiddellijk opengaat.
 • Natuurlijk is de interactiviteit die wordt geboden door een konijn of een cavia beperkter. "Maar deze kleine beesten zijn verdrongen, voegt de specialist toe. Met een kleine witte rat in zijn T-shirt wordt het kind onoverwinnelijk! Hij manipuleert, hij voelt zich geliefd terwijl hij meester is van het spel en het trekt de ogen van andere kinderen ... "

Met hem, wat een vooruitgang!

 • Je kind is een beetje onhandig? Bekijk hem rennen om zijn dier te ontmoeten zonder te vallen, probeer een cabriole of gooi hem een ​​object dat alleen maar richt ... Beide lijken van elkaar te leren, te trainen.
 • "Je kunt je niet voorstellen hoeveel het dier helpt het kind te structureren," zegt de specialist. Het kind wordt extravert. Hij ligt met zijn gezicht naar beneden en probeert de ogen van het dier te vangen, Het is een zeer belangrijke vaardigheid in de relatie tot de ander, zoals die van imitatie, die het dier ook aanmoedigt. Het bevrijdt ook zijn taal. Het kind wil begrepen worden door het dier en drukt zich steeds beter uit. "

Beste vertrouweling die een dier is, is er geen

 • Dagelijks maar nog meer in moeilijke tijden - een beweging, de geboorte van een baby - helpt het dier het kind om emotionele onzekerheid te relativeren. "Het dier spreekt niet, oordeelt niet, verraadt niet", herinnert Hubert Montagner zich, "het kind vertrouwt hem toe, hij laat alle emoties los, zijn vreugde, zijn woede, zijn verdriet ... En hij interpreteert zijn affiliatieve manifestaties als tekens van tederheid, van liefde. "

1 2 3


Video: 10 Kleinste Dieren Van Hun Soort! (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Ilias

  One girl was happy. Happiness is also not in debt. How much shit does not fit in my head! The higher the intelligence, the lower the kisses. Eat a live toad in the morning, and nothing worse will happen to you that day. No one has died of knowledge yet, but you shouldn't risk it!

 2. Banbrigge

  Ja, ik lees en begrijp dat ik niet begrijp waar ik het over heb :)

 3. Procrustes

  Geweldig idee, ik ben het met je eens.

 4. Marlin

  Echt.

 5. Marmion

  Wacker, het lijkt me een geweldig idee

 6. Hartwood

  I have never seen a better article.

 7. Horatiu

  Ik begrijp deze vraag. Staat klaar om te helpen.Schrijf een bericht