Uw kind 5-11 jaar

Een dier met Kerstmis, een goed idee?

Een dier met Kerstmis, een goed idee?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw kind claimt al enkele maanden een kat of een hond en denkt u het hem met Kerstmis aan te bieden? Voordat u uw beslissing neemt, zijn hier de vragen die u zichzelf kunt stellen.

1) Wie zorgt er dagelijks voor?

  • Kat of hond, een dier moet elke dag worden verzorgd, ook in het weekend en op feestdagen. Als je een hond hebt, gaat het niet alleen om hem eruit te halen, maar ook om ervoor te zorgen, hem te voeren en ermee te spelen. Als je een kat kiest, moet je deze ook meerdere keren per week poetsen. Als je kind het graag in de eerste dagen zal doen, moet je daar zijn in de dagen dat hij minder verlangen zal hebben ... Ben je er klaar voor?

2) Heb je genoeg ruimte?

  • Een mand, een strooisel, een kom ... Geen kwestie van het kopen van een dier zonder te weten waar het te plaatsen. Als een kat genoegen kan nemen met een kleine ruimte en zich perfect comfortabel voelt in een appartement, zullen sommige honden, vooral de grootste, ongelukkig zijn in de stad, zelfs als u ze 's morgens en' s avonds uithaalt. Ze hebben een tuin nodig om druk te worden en stoom af te blazen.

3) Ben je klaar om 15 jaar te plegen?

  • Voordat u uw beslissing neemt, onthoud dat een hond meer dan 10 jaar oud is, ongeacht het ras, en een kat bijna 15 jaar oud. Zoveel jaren met bezoeken aan de veterinaire soms dure, kroketten om elke week te kopen ... Een dier is veel genegenheid, maar ook kosten die niet kunnen worden genegeerd.

4) Wie bewaart het tijdens de vakantie?

  • Houd je van reizen en vaak je huis verlaten? Wie houdt uw huisdier tijdens uw afwezigheid? Buren, familie, zorgoplossingen ... Bestudeer de vraag goed voordat u uw keuze maakt en schat de kosten. Uw hond drie weken in de zomer in een kennel houden kan behoorlijk duur zijn. Elk jaar worden er te veel dieren achtergelaten tijdens de vakantie, bij gebrek aan oplossingen om ze te houden.

5) Aankoop of adoptie?

  • Als u niet gehecht bent aan het dier u wilt uw kind geven, adoptie kan een goed alternatief zijn. Vluchtelingen zijn getatoeëerd, gevaccineerd en meestal gesteriliseerd en wachten alleen op hun nieuwe meester. Een andere manier om een ​​goede actie te doen met Kerstmis. Aan de andere kant, als uw kind klein is, meld dit dan aan het asiel, omdat sommige rassen of karakters beter overeenkomen dan andere bij peuters.

Stéphanie Letellier


Video: Huisdier als kerstcadeau? Geen goed idee! (September 2022).


Opmerkingen:

  1. Gabrian

    Het zal de laatste druppel zijn.Schrijf een bericht