Zwangerschap

Nu nog een baby?

Nu nog een baby?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een tweede zwangerschap een paar maanden na de vorige, je denkt erover na, je hebt er zelfs zin in, maar je vraagt ​​je af of het redelijk is. Onze specialisten beantwoorden uw vragen.

Er wordt vaak gezegd dat het negen maanden duurt om een ​​baby te maken en negen om te herstellen. Is dit waar?

  • Tijdens de zwangerschapje lichaam ondergaat belangrijke veranderingen. Om zich te ontwikkelen, put de foetus uit uw reserves van ijzer en sporenelementen. Deze voorraden worden ook gebruikt tijdens de borstvoeding: het kost tijd om opnieuw op te bouwen na de bevalling of het spenen.
  • De orgels, zij ook, weken duren om hun oorspronkelijke staat te herstellen.
  • Dankzij de werking van hormonen, die het lichaam gedurende negen maanden voorbereiden bij de bevalling, ondergaan alle gewrichten ontspanning, vooral in de onderrug en het bekken.
  • Ten slotte worden de weefsels opgezwollen door gewichtstoename en de aanpassing van het silhouet. Het is pas na enkele weken, indien nodig, na het spenen en de terugkeer van luiers, dat het lichaam een ​​nieuw evenwicht vindt.

Kan ik zwanger zijn als ik de oudste borstvoeding geef?

Als het waar is dat het risico op zwangerschap veel lager is als je borstvoeding geeft, is het niet slecht! In feite hangt het veel af van hoe borstvoeding wordt gedaan.

  • Als uw baby alleen dag en nacht borstvoeding krijgt, en dat hij zes keer per dag zuigt (elke voeding duurt minstens tien minuten), het is een exclusieve borstvoeding. In dit geval blokkeert prolactine, het hormoon dat tijdens deze periode wordt afgescheiden, de ovulatie en sluit het elk risico van zwangerschap uit.
  • In tegenstelling tot gemengde borstvoedingdat wil zeggen, als uw baby flessen supplementen drinkt tussen de voedingen door (minder dan vijf per dag), worden de cycli opnieuw geïnstalleerd. Ovulatie vindt drie tot vier weken na het begin van dit borstvoedingsritme plaats. Als het ei niet wordt bevrucht door een sperma, vindt menstruatie twee weken later plaats, het is de terugkeer van luiers.

1 2


Video: BABY VS KIND!!! KOETLIFE VLOG (Oktober 2022).