Nieuws

Een baby met twee hoofden

Een baby met twee hoofden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In China werd vorige week een tweekoppige baby geboren. Deze afwijking was slechts enkele dagen vóór levering vastgesteld. Een zeldzaam fenomeen dat niet kan gebeuren in Frankrijk, zoals uitgelegd door professor Yann Révillon, hoofd van de afdeling kinderchirurgie bij het Necker Children's Hospital in Parijs. (Nieuws van 17/05/11)

Zou een kind met twee hoofden in Frankrijk kunnen worden geboren?

 • Pr Révillon: deze afwijking in verband met een geval van Siamese kinderen is uiterst zeldzaam, met een waarschijnlijkheid tussen 1 op de 50.000 geboorten en 1 op de 100.000 geboorten. Een dergelijk fenomeen zou niet kunnen gebeuren in Frankrijk, waar medische monitoring tijdens zwangerschap en prenatale screening uiterst nauwkeurig zijn, met ten minste drie echografieën. Een dergelijke misvorming, een lichaam met twee cephalische polen, is zichtbaar als de neus in het midden van de figuur en zeer snel detecteerbaar. Indien nodig zou een medische zwangerschapsafbreking worden uitgevoerd.

Je hebt verschillende scheidingen van Siamese kinderen geoefend. Kan men in het onderhavige geval een interventie overwegen?

 • Pr Révillon: Voor zover ik weet, is het strikt onbruikbaar. Scheiding vereist zeer specifieke parameters. In 2009 waren de Malagassische Siamezen die ik bij Necker opereerde verbonden door de huid van de buik en de lever, waardoor ik de scheiding kon maken en slagen. In het geval van deze kleine Chinees is het niet mogelijk, zelfs niet voorstellen om een ​​van de hoofden te snijden, omdat er helaas te veel misvormingen zijn.

Is dit kind veroordeeld om met twee hoofden te leven?

 • Pr Révillon: Chinese medische teams aangekondigd dat ze niets zouden doen om dit kind in leven te houden wiens vitale prognose in gevaar zou worden gebracht. Het beste wat we ons kunnen wensen is dat het niet overleeft.

Interview door Frédérique Odasso


Video: moeder gooit twee keer tegen mijn hoofd met sandalen (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Gram

  Waar moet je het hier over hebben?

 2. Doukazahn

  Ik weet dat hier niet en zeg dit dat kan je

 3. Kekus

  Je hebt ongelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM.

 4. Vosida

  Mijn excuses voor het onderbreken van u.Schrijf een bericht