Zwangerschap

Een baby ... als ik kan!

Een baby ... als ik kan!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hebt besloten om voor de eerste, tweede ... derde keer ouders te worden en je vraagt ​​je af over je vruchtbaarheid. Het punt om alle kansen aan je zijde te zetten.

"Weet gewoon de cyclus om gemakkelijk zwanger te worden": waar en onwaar

  • Zoals u weet, kan er tijdens de ovulatie worden bevrucht. Ja, maar wanneer valt het precies? Theoretisch op de 14e dag van de cyclus vanaf de eerste dag van de menstruatie, maar de hormonale kalender is niet van een strenge regelmaat. Deze beroemde cyclus is dus min of meer lang volgens vrouwen en onderhevig aan de invloed van stress en vermoeidheid. Dus hoe weet je of het een goede dag is om tegelijkertijd seks en een baby te hebben?
  • Er zijn verschillende methoden: neem bijvoorbeeld elke dag je temperatuur in de eerste helft van de cyclus om een ​​kleine toename van enkele tienden te signaleren die de ovulatie aangeven. Maar het zal nodig zijn om voor die tijd knuffels te hebben en niet daarna. Moeilijk te anticiperen. Je kunt ook immunologische ovulatietests gebruiken die de hormonale piek bepalen. Het voordeel is dat ze de gunstige periode 24 tot 36 uur vóór het moment T signaleren. Dit geeft u tijd om in vorm te komen. Natuurlijk is elke ochtend op een vaste tijd op de kleine pen plassen niet erg leuk.
  • Anders adviseert Dr. Laurence Levy-Dutel eenvoudig "om twee tot drie geslachtsgemeenschappen per week te hebben, ongeacht het tempo en wat de cyclus ook is." Meer natuurlijk ... en meer glamoureus, eindelijk.

"Het is 20 jaar oud als het het gemakkelijkst is om zwanger te zijn": waar

  • 20-25 jaar: het is inderdaad de mooie leeftijd om baby's te maken, met een kans van 25% om per cyclus zwanger te zijn. Het probleem is dat de tijd om het eerste kind te krijgen blijft afnemen en dat je goed gaat als je van plan bent om rond de dertig een eerste baby te maken, zoals de meerderheid van de Franse vrouwen. Vrouwen moeten tegenwoordig professionaliteit bereiken, partners voelen zich niet klaar om de sprong te wagen en de tijd verstrijkt.
  • Het is serieus, het is te laat? Raak niet in paniek! "Tot de leeftijd van 35 jaar is de prognose goed genoeg en neemt deze langzaam af, met een kans van 12% om één kind per cyclus te krijgen tot halverwege het leven wanneer deze daalt tot 6%", zegt de gynaecoloog. Maar er is ook het risico op een miskraam dat toeneemt met de leeftijd, vooral na 40 jaar. "Deze cijfers laten zien dat we geen tijd moeten verspillen en dat het verstandig is om niet te worden bedrogen door de positieve mediatisering van midlife zwangerschappen. Hoewel ze erg gelukkig zijn, zijn ze zeldzamer en moeilijker "waarschuwt Dr. Laurence Levy-Dutel.

1 2 3 4


Video: KAN ZE DIT GEWOON?! - BABY VLOG #255 (Oktober 2022).