Uw kind 3-5 jaar

Een wattenstaafje? Perfect voor de schilderworkshop!

Een wattenstaafje? Perfect voor de schilderworkshop!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kleuter imiteert graag. Nodig hem uit om te schilderen met katoenen steken zoals Paul Klee ... of kranten te knippen om kubisme te leren, zoals Picasso of Juan Gris. Houdt hij? Twee boeken geven je tal van andere ideeën om je artiestenzaad de hele winter bezig te houden ...

We schilderen met een Cotton-Rod, Paul Klee-manier ...

  • Hoe doen we het? Vraag je kind om een ​​mooie foto te maken. Teken de contouren af ​​met een groot zwart vilt omdat het niet groter zal zijn! Dompel het wattenstaafje in de verf en vraag hem om te kleuren door te deppen ... Het is mogelijk om de punten min of meer te brengen, om ze te superponeren om op de waarden te spelen. Vervang wattenstaafjes voor elke kleur.
  • Waar komt dit idee vandaan? In ... Ik ben een artiest!21 workshops om je peuter kennis te laten maken met vele technieken: schilderen op een papieren bord, met een spons, oud papier recyclen ... en hem tegelijkertijd Paul Klee, Joan Miro, Fernand Léger en vele anderen laten ontdekken zeer toegankelijke schilders voor jonge kinderen.
  • Ed. Palette ..., door Sandrine Andrews, 13,50 €. Waar het te vinden?

We componeren een stilleven, zoals Picasso

  • Hoe doen we het?
  • Stap 1: Verwijder de pastelkleuren, de grijze potloden, enkele tijdschriften en dagbladen.
  • Stap 2 : Leg enkele voorwerpen op de tafel of stoel (een gitaar, een boek, een hoed).
  • Stap 3 : Uw kind observeert dit stilleven en probeert het te reproduceren met uitgesneden elementen, gemengde potloden ... Juan Gris way (boek, fles en glas), Picasso (viool) of Georges Braque (viool en pijp).
  • Waar komt dit idee vandaan? In ... Het grote boek met activiteiten van het Centre Pompidou. Op de linkerpagina het schilderij van de kunstenaar, rechts een spel, een activiteit waarmee uw kind het werk, de techniek, de details kan observeren. De mogelijkheid om Henri Matisse, Seraphine van Senlis, licht Fernand te ontdekken ...
  • Ed. Gallimard Jeunesse, door Delphine Balreddine, 15 €. Waar het te vinden?

Agnes Barboux

@