Uw kind 1-3 jaar

Een boswandeling, het mooie idee!

Een boswandeling, het mooie idee!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voor een kind is het eerste contact met het bos altijd vol emoties. En niet voor niets spreekt de wandeling door de bomen al zijn zintuigen aan ...

Ruiken

 • Veel plezier met het laten voelen van de bomen in het bos. Neem een ​​of twee blaadjes, rol ze in je handen en leer hem om de geur van spar te onderscheiden van die van eik. Zoek naar een stronk en voel het samen. Herken je dit mengsel van paddestoelen, mos en hazelnoot niet?

Het uitzicht

 • Observeer, zoek en begrijp de bosomgeving gaat duidelijk door de ogen. Wat zijn deze dierensporen? Is het het huis van de uil? Wat gebeurt er met boomstammen geveld door houthakkers? In deze tijd van het jaar is het bos ook een genot voor het uitzicht: bewonder samen de kleuren van de bladeren, het zonlicht tussen de takken ...

Gehoor

 • Leer uw kind naar geluiden te luisteren : het geschreeuw van de vogels, het geknetter van de takken bij de doorgang van de kleine dieren - misschien een eekhoorn? - het geritsel van de bladeren onder je voeten, enz. Vergeet niet te wijzen op momenten van stilte!

Aandoenlijk

 • We kunnen de blaffen onderscheiden die ze strelen. Je kind zal verrast zijn om te horen dat de cirkels op de stronk overeenkomen met de leeftijd van de boom. Zoveel "rimpels", zoveel jaren. Omdat je er bent, veel plezier met het krabben aan deze soort: tientallen insecten, verbazingwekkender dan de anderen, verschijnen! Laat je kind het mos rond sommige boomtakken vangen - het is zacht -, behandel de pijnboomschors - het prikt - de eikels - het is rond - enzovoort.

Safia Amor

Raad +

Pak een notitieboekje, lijm en kleurpotloden in. Dus je kunt blijven plakken, tekenen ... alles wat je bewonderde tijdens deze geweldige les van dingen.

Ook tuinieren, hij vindt het geweldig! Ons advies.

 


Video: 10 Eerste Date Ideeën & Locaties Tips: Waarheen & Wat NOOIT te doen (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Sceley

  Het gaat over iets anders en het idee van houden.

 2. Abraham

  Nieuwsgierige vraag

 3. Mekasa

  Bedankt voor je harde werk !!

 4. Kidal

  Ik ben vergeten je eraan te herinneren.

 5. Ortun

  Je hebt zeker recht

 6. Joben

  Hmm ... het gebeurt zelfs.Schrijf een bericht