Uw kind 1-3 jaar

Al een holte?

Al een holte?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Peuters zijn niet veilig voor gaatjes. Integendeel, het glazuur is zo fijn dat het minder bestand is tegen aanvallende suiker. De uitleg en het advies van Dr. Alain Amzalag, kaakchirurg

Uw kind klaagt over kiespijn tijdens het eten. Op een van zijn tanden zie je een kleine vlek. Maak snel een afspraak met de tandarts omdat cariës sneller evolueert bij een peuter en zo snel mogelijk moet worden behandeld.

Hoe gaatjes herkennen?

  • Verval vertoont bruine vlekken in de groef van de tand en pijnmaar vaak minder intens dan wanneer verval een definitieve tand raakt. Bij kinderen kan het beginnen op de bovenste snijtanden en, onbehandeld, de hoektanden en tijdelijke kiezen aanvallen.
  • Het steekt weinig uit op het oppervlak, maar graaft een holte aan de onderkant van een groef of tussen twee tanden (het meest pijnlijk) Het evolueert naar de binnenkant van de tand, van het oppervlak naar de pulp, dat wil zeggen naar het midden van de tand waar de zenuwen en de bloedvaten zich bevinden. Wanneer het de tandzenuw bereikt, wordt tandwoede verklaard: daar moeten we snel handelen. De vernietiging van een melktand kan ook nadelige gevolgen hebben voor het toekomstige gebit.

Maak een afspraak met de tandarts

  • Zelfs als de kleine melktanden van uw kind wit zijn als porselein, wordt aanbevolen om een ​​eerste bezoek aan de tandarts te brengen na ongeveer 18 maanden, al was het maar om te profiteren van zijn preventieadvies.
  • Door dit eerste contact kan uw kind de behandelaar leren kennen en met al deze vreemde apparatuur die iets heeft om indruk te maken op een peuter. De dag waarop het nodig zal zijn om zijn eerste verval te genezen, zal de sessie minder stressvol zijn. Ga bij voorkeur naar een tandarts die gewend is kinderen te behandelen.
  • Beoefenaars profiteren tegenwoordig van nieuwe apparatuur die pijnloos zorgt. Ze gebruiken Carislov, een product dat gaatjes zonder pijn oplost.

    1 2


    Video: Lemurian Home Coming - Anders Holte (Oktober 2022).