Welzijn

Een kamer voor twee: hoe maak je een hoek voor iedereen?

Een kamer voor twee: hoe maak je een hoek voor iedereen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je zult binnenkort een nieuwe baby verwelkomen, maar bij gebrek aan ruimte zal je oudste zijn kamer met hem moeten delen. Generaties kinderen hebben hun kamer gedeeld met twee, drie of vier ... Door slimme ambachten help je je kinderen elk een eigen hoekje te bouwen.

Een progressieve installatie

  • De eerste paar weken is het het beste om de pasgeborene in uw eigen kamer te installeren. Zo zullen haar tranen en de voedingen van de nacht de ziel niet wakker maken. Later zal de grote broer of het kleine zusje waarschijnlijk tevreden zijn om de baby in zijn kamer te zien aankomen, deze verandering van plaats maakt een einde aan de bevoorrechte status die je aan de nieuwkomer had verleend.
  • Voordat je je baby in de kamer van je oudste plaatst, moet je ervoor zorgen dat hij geen afgunst voelt, zoals hij misschien een paar trucjes op zijn eigen manier wil spelen ... of, omgekeerd, dat zijn uitbarstingen van genegenheid er niet voor zullen zorgen dat hij kussen op "zijn" baby verstikt.

Terwijl we zijn bed opmaken

  • Als uw kind 2 jaar en een half-3 jaar oud is, zal hij ongetwijfeld blij zijn zijn "babybed" op te geven voor u om hem een ​​"groot bed" te kopen.
  • Als de ruimte niet groot is, kunt u destapelbedden kopen (waarom deze aankoop uitstellen via een normaal bed dat u moet scheiden?). Maar er is geen sprake van om de senior vóór 6 jaar op het bovenbed te krijgen. Laat hem de toegang weigeren. Sommige modellen kunnen eerst in eenpersoonsbedden worden gebruikt (de tweede verdieping wacht geduldig in de kelder). Dit zijn de beste omdat, zelfs als hij geen schaal heeft om toegang te krijgen tot het tweede niveau, je oudere zich heel goed een slimme balans van stoelen zou kunnen voorstellen om zijn doelen te bereiken.
  • de nestbedden bespaar ruimte, maar ze vereisen dat kinderen het inzetoppervlak opruimen voordat ze naar bed gaan.

Een afgebakend territorium

De bijna permanente bron van conflict voor twee kinderen die dezelfde kamer bezetten, ligt in hun respectieve ruimte van landbezetting. Iedereen moet weten op welk gebied ze het "recht" hebben om te investeren. Er zijn verschillende tips om hen te helpen.

  • Deel de kamer: een lattenbodem in het midden van de kamer (stevig op de vloer gehouden) bevindt zich zowel een scheidingselement als een welkom opbergelement. Het heeft het voordeel dat het licht niet wordt geblokkeerd als het enige venster niet kan worden gedeeld. Een doorschijnend gordijn of een lichtgekleurde schaduw die is bevestigd aan een met plafond bezaaide staaf absorbeert ook minimaal licht. Deze scheiding is duidelijk meer "virtueel" dan tastbaar!
  • Als de kamer erg klein is, is het beter om op te spelen scheidingen "alles in nuances". Tik bijvoorbeeld op de twee muren waarop het bed en het bureau van elkaar rusten in contrasterende kleuren, kies dekbedden, meubels en stickers of schilderijen in stijlen die overeenkomen met hun geslacht en leeftijd ...
  • De stapelbedden: in dit geval zijn deze kleine apparaten onmogelijk te plaatsen. Zorg ervoor dat de ruimtes worden gescheiden door barrières, zoals parkelementen of trapbescherming.
  • Raad +: Wees niet te onverzettelijk met je oudere. Als hij zijn "kamp" in de woonkamer komt opzetten, kan het zijn dat hij van zijn jongere broer moet vertrekken ...

Op opslaghoogte

  • Idealiter zou iedereen zijn eigen elementen en organisatie moeten hebben. Als u het onmogelijk vindt om twee kasten, twee dressoirs, twee boekenkasten te hebben, koop dan uw kinderen in opbergbakken van verschillende kleuren of materialen. Wijs eerst de oudste planken toe aan de onderste planken en laden en gebruik de bovenste opslag voor de baby. Wanneer hij begint op te staan, manipuleert hij zijn eigen speelgoed - en tegelijkertijd die van zijn zus of broer! -, u keert de toegang om. Je oudste zal er trots op zijn om op ware grootte te worden beschouwd.


Video: Hoe onderhoud ik mijn LG HOM-BOT VR64607LV? NLBE (Oktober 2022).