Je baby 0-1 jaar

Een gewichtscurve te hoog na 8 maanden is serieus?

Een gewichtscurve te hoog na 8 maanden is serieus?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"De gewichtscurve van mijn 8 maanden oude baby is te hoog, is het serieus?" Onze specialist, professor Patrick Tounian, voedingsdeskundige, beantwoordt de vraag van Eva.

Het antwoord van Pr Patrick Tounian, hoofd van de afdeling voeding en gastro-enterologie van het Trousseau Hospital (Parijs) *

  • Het volgen van de fysieke ontwikkeling van een baby is gebaseerd op de progressie van zijn gewicht en lengte.
  • Een bovengemiddelde gewichtscurve leidt onvermijdelijk tot angst bij veel ouders. Dit werpt een schaduw van het risico op obesitas. Terecht! Omdat zonder over te gaan tot het hart van het onderwerp, obesitas een ziekte is waarmee iemand wordt geboren.
  • Het feit dat de gewichtscurve van een kind van 8 maanden hoog is, betekent niet dat dit waarschijnlijk tot obesitas zal leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat deze normen op een landelijk gemiddelde zijn gebaseerd. Wat heeft de neiging om alle baby's te normaliseren en dus degenen die sneller groeien te marginaliseren! Ouders moeten weten dat meer dan 80% van de dikke kinderen jonger dan 1 jaar niet blijven.
  • Maak je geen zorgen en er is niets anders te doen dan met de kinderarts praten zodat hij de ouders gerust kan stellen.

* Auteur van Antwoorden op alle vragen die u heeft over het dieet van uw kind (Odile Jacob, 2014)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van babyexperts


Video: 2,5 maand na de operatie: zo staat het ervoor. LINDA. (September 2022).