Zwangerschap

Een miskraam, en daarna?

Een miskraam, en daarna?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Soms stopt een zwangerschap spontaan, meestal tijdens het eerste trimester. Ervaren met verdriet en angst door paren, miskraam of spontane vroege abortus is een vrij vaak voorkomend ongeval dat niet moet worden gedramatiseerd.

De verklaringen van Philippe David, gynaecoloog-verloskundige, hoofd van de kraamafdeling van de Jules Verne Mutual Clinic in Nantes.

Miskraam, vrij gebruikelijk en vaak traumatisch

 • Miskraam of spontane vroege abortus is de stop tijdens het eerste trimester van een zwangerschap die normaal begon.
 • Meestal ervaren als een traumatische ervaring, is een miskraam een ​​vrij algemeen natuurlijk fenomeen, omdat het 16% van de zwangerschappen betreft en het belangrijk is om niet te dramatiseren. Allereerst omdat een zwangerschap is begonnen, teken dat het paar vruchtbaar is.
 • Als de zwangerschap niet evolueert, is er meestal een chromosomaal probleem, een ontbrekende schakel, die de embryonale ontwikkeling voorkomt. "Het is een kans voor de menselijke soort om een ​​selectie eieren te hebben", zegt Philippe David. "Miskraam is een natuurlijke selectie en heeft niets te maken met onverantwoordelijk gedrag van de zwangere vrouw." De vrouw moet zich niet schuldig voelen. Dat is niet omdat ze ging skiën of fietsen. Als het gebeurt, moet het gebeuren. Dit is genetische programmering, dus het is niet mogelijk om een ​​miskraam te voorkomen. Het moet worden beschouwd als een ongeluk van het leven. "

Hoe wordt een miskraam beheerd?

 • Wanneer een zwangere vrouw begint te bloeden - Wees voorzichtig met bloeden tijdens de zwangerschap is niet altijd synoniem met een miskraam, maar zijn redenen voor noodoverleg - of nogmaals tijdens een echografisch onderzoek kan worden opgemerkt dat de zwangerschap is gestopt.
 • Afhankelijk van verschillende factoren: zwangerschapsduur, leeftijd, verlangens en verwachtingen van het paar, psychische toestand van de vrouw, zal de arts ofwel voorstellen om te wachten op de natuurlijke verwijdering van het ei, wat enkele dagen kan duren; om het evacuatieproces te versnellen door aspiratie te oefenen. "Het moet van geval tot geval worden besproken, volgens elke vrouw, en ze moet vergezeld gaan in deze situatie, die, zelfs al is het niet dramatisch, niet triviaal is", voegt Dr. Philippe David toe.

1 2Opmerkingen:

 1. Caolaidhe

  Het spijt me, maar naar mijn mening hadden ze het bij het verkeerde eind. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, spreek.

 2. Hadwyn

  Ik kan zoeken naar de verwijzing naar een site met de informatie over een thema dat u interesseert.

 3. Met

  What a touching phrase :)

 4. Ansel

  Ik weet niet dat het mogelijk is om hier en dat te vertellen

 5. Waren

  bijna niets)Schrijf een bericht