Je baby 0-1 jaar

Een gastro? Doe wat nodig is!

Een gastro? Doe wat nodig is!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je baby is ziek, hij braakt. Kreeg hij geen gastro-enteritis? Deze infectie veroorzaakt door rotavirus woedt het hele jaar, zomer en winter. Zijn grootste gevaar? Uitdroging.

Wat zijn de symptomen?

 • Ontsteking van de maag en darmen, gastro-enteritis manifesteert zich door min of meer bijbehorende tekenen: misselijkheid, braken, diarree (verhoogde frequentie van de ontlasting) en soms hoge koorts. Als een oorzaak van sterfte in ontwikkelingslanden, meer goedaardig in ons klimaat, mag het nooit worden onderschat. Vooral bij een peuter.

Wat is gastro?

 • Meestal wordt het veroorzaakt door een virus, rotavirus. Het kan ook het gevolg zijn van een directe infectie van de darmen door bacteriën. De kiem komt de cellen van het darmslijmvlies binnen die hun rol niet meer kunnen vervullen.
 • Het lichaam van je baby verliest abnormaal grote hoeveelheden water en minerale zouten. Als deze verliezen niet snel worden gecompenseerd, zullen ze waarschijnlijk leiden tot uitdroging (enorm waterverlies). Wees vooral voorzichtig als uw kind mollig is. De goede samenstelling kan de ernst van de situatie verbergen.

Hoe wordt het overgedragen?

 • Transmissie is "fecaal-oraal": door handen naar de mond te brengen die in contact zijn geweest met geïnfecteerde ontlasting of vuile oppervlakken.

Hoe gastro behandelen?

 • Raadpleeg de arts of uw kinderarts. Het zal waarschijnlijk een antidiarrheal voorschrijven, wat het voordeel heeft dat het waterverlies vermindert. De behandeling gaat door totdat de ontlasting van uw baby weer is gevormd, maar niet meer dan vijf dagen later.
 • In geval van koortsaarzel niet om paracetamol te geven, afhankelijk van de door uw arts aanbevolen dosis. Als het maagdarmkanaal gepaard gaat met bloederige diarree met koorts, zal ontlastingsanalyse en ontlasting worden uitgevoerd om de veroorzakende bacteriën te bepalen en het juiste antibioticum voor te schrijven.
 • Wijzig het borstvoedingsprogramma niet als u borstvoeding geeft. Zorg ervoor dat u alle irriterende en zure voedingsmiddelen uit uw dieet verwijdert, zoals meloen, aardbeien, slasaus en geef uw peuter rehydratatieproducten tussen de feeds. Deze worden verkocht in apotheken en vergoed door de sociale zekerheid.

1 2 3


Video: Gastroscopie slokdarmonderzoek (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Dene

  Het geluk voor mij is veranderd!

 2. Jamael

  Ja werkelijk.Ik word me aan alles hierboven verteld.

 3. Sevy

  Het is niet logisch

 4. Adalwin

  Ik hoop dat alles in orde is

 5. Mahkah

  Je hebt zeker gelijk

 6. Duc

  Vakantiegroetjes! Ik wens de beheerder en alle bezoekers gezondheid toe. Er zal gezondheid zijn, er zal al het andere zijn!Schrijf een bericht