Zwangerschap

Een verlichte zwangerschap, nee bedankt!

Een verlichte zwangerschap, nee bedankt!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het gebod om zo min mogelijk gewicht te nemen tijdens de zwangerschap en om zijn wespenmaat snel daarna te vinden, wordt sterker ... Voor je toekomstige baby of voor jou daarna is een beperkend dieet niet zonder risico.

 • "Ik ben 4 maanden zwanger en heb al 6 kg gewonnen, maar toch ben ik heel voorzichtig met wat ik eet ... hoe word ik de komende weken niet dik?" Getuigenissen van dit type zijn er in overvloed op internet. Van hun kant laten damesbladen ons dromen voor deze mensen die hun lijn in twee slagen vinden na levering, vóór / na foto's ter ondersteuning.
 • Het gebod om zo min mogelijk gewicht te nemen tijdens haar zwangerschap en om snel haar wespenmaat te vinden, wordt sterker. "Ik voel veel stress van zwangere vrouwen in verband met hun gewichtstoename, ze zouden allemaal liever 10 kg nemen in plaats van 15! Sommige - ze zijn weinig, maar het gebeurt - plaatsen zichzelf vierkant in voedselbeperking", zegt Anne-Laure Libretto, vroedvrouw in Nantes. In de Verenigde Staten worden deze vrouwen "mommyrexics" genoemd (samentrekking van de woorden "moms" en "anorexia").

Gewicht: moeders onder druk

 • De berichten van gezondheidswerkers - en vooral gynaecologen-verloskundigen (meestal mannen!) - zetten vaak druk op. "Ik denk dat het discours van gynaecologen-verloskundigen die vrouwen aanmoedigen om hun gewichtstoename te beperken, is toegenomen in de afgelopen jaren. Het idee is tegenwoordig dat hoe minder gewicht wordt ingenomen tijdens de zwangerschap, hoe beter het is. is ", vervolgt Gérard Apfeldorfer.
 • Toegegeven, deze berichten hebben een heel specifiek doel: zwangerschapsdiabetes en het risico op hypertensie voorkomen. Maar voor veel vrouwen is het ontmoedigend. "De aanstaande moeders komen in mijn kantoor en zeggen:" Oh la la! Mijn gynaecoloog vertelde me dat ik heel voorzichtig moest zijn omdat ik al te veel kilo's had ingenomen ... "Resultaat, sommige zwangere vrouwen eten hun honger niet, het geeft geen bevredigende zwangerschap", zei Anne-Laure Libretto.

Babyzijde: een klein gewicht en tekortkomingen

 • "Een vrouw die tijdens haar zwangerschap op dieet is, heeft de neiging om vet drastisch te beperken, maar de foetus heeft essentiële vetzuren nodig voor een goede groei in het algemeen en een goede ontwikkeling van zijn zenuwweefsel in het bijzonder. een calciumtekort is schadelijk voor de baby, omdat het essentieel is voor de constructie van zijn skelet ", zegt dr. Norbert Winer, gynaecoloog-verloskundige in Nantes en specialist in risicovolle zwangerschappen. Als gevolg hiervan zal een vrouw in permanente beperking een baby van kleine omvang en gewicht baren. Op langere termijn hebben studies aangetoond dat baby's die worden gekenmerkt door deze "nutritionele afdruk" een groter risico lopen op het ontwikkelen van diabetes, overgewicht of vaatproblemen op volwassen leeftijd. Aan de andere kant is het hebben van een baby met een "normaal" gewicht (het gemiddelde is ongeveer 3,3 kg) absoluut beter voor zijn onmiddellijke en toekomstige gezondheid.

Moederzijde: ernstige bloedarmoede

 • Voor de vrouw kan een beperkend dieet tekorten aan ijzer, calcium en vetzuren veroorzaken. En voor "sommige jonge moeders uitgeput in het postpartum, kan het bloedarmoede veroorzaken", bevestigt Anne-Laure Libretto. Bloedarmoede na de bevalling treft ongeveer twee van de vijf geboorten. Hoewel de belangrijkste oorzaak van bloedarmoede bloedingen bij aflevering is, blijft het feit dat een beperkend dieet het risico verhoogt.
 • Kortom, om al deze problemen te voorkomen, een tip: luister naar je voedselsensaties. "De ontwikkeling van het reukvermogen van de vrouw tijdens de zwangerschap heeft een fysiologische functie: het stelt haar vaak in staat om naar het voedsel te gaan dat ze nodig heeft: een verlangen naar rood vlees kan een behoefte aan ijzer verbergen, een verlangen naar kaas , een behoefte aan calcium, "zegt Gérard Apfeldorfer. Dus verwen uzelf natuurlijk ook!

Sophie Cousin, met medewerking van Dr. Norbert Winer, gynaecoloog-verloskundige bij het Universitair Ziekenhuis van Nantes, Gérard Apfeldorfer, psychotherapeut gespecialiseerd in eetstoornissen, en Anne-Laure Libretto, een liberale verloskundige in Nantes.

Bekijk snel ons voedings- en zwangerschapsdossier


Video: NOOIT meer last van brandend maagzuur met deze tip! Handig (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Alemannus

  Uw idee gewoon uitstekend

 2. Digar

  Welke woorden ... de fenomenale gedachte, bewonderenswaardig

 3. Sceotend

  Precies! Het is het goede idee. Het is klaar om u te ondersteunen.

 4. Uriah

  Nieuwsgierig maar niet duidelijk

 5. Itzcali

  Het briljante ideeSchrijf een bericht