Nieuws

Een hormoon om autisme te genezen

Een hormoon om autisme te genezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een team van CNRS-onderzoekers ontdekte dat oxytocine zou helpen het sociale gedrag van mensen met autisme te verbeteren. (Nieuws van 01/03/10)

 • Oxytocine is een hormoon die bijdraagt ​​aan de bevalling en borstvoeding bij vrouwen. Volgens een studie van de CNRS zou het ook sociaal gedrag bevorderen bij mensen met het Asperger-syndroom en autisme op hoog niveau. Patiënten die aan deze twee vormen van autisme lijden, ontwikkelen intellectuele en taalkundige vermogens, maar geen vermogen tot socialisatie.
 • Mensen met autisme kijk zelden rechtstreeks naar een persoon, ze kijken weg of gaan weg. In één experiment hebben de onderzoekers oxytocine toegediend aan 13 patiënten. Ze toonden vervolgens verschillende gezichten die aan de zieken waren gefotografeerd. Deze waren gericht op het hele gezicht, zelfs op de ogen.
 • Conclusie van de onderzoekers: het nemen van dit hormoon bevordert de sociale interactie tussen autistische patiënten en hun geliefden en verlicht de angst voor anderen, angst die ze lijden.
 • Voor Ma'hammed Sajidi, voorzitter van de Léa-vereniging voor Samydeze ontdekking is goed nieuws. "Ik heb vertrouwen in het CNRS en het werk van wetenschappers, maar we kunnen deze behandeling niet generaliseren naar alle gevallen van autisme. Het is noodzakelijk om behandelingen aan te passen aan de mate van invaliditeit van patiënten."

Alison Novic


Video: Leven met autisme wordt misschien net iets makkelijker (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Renweard

  Refraseer uw bericht opnieuw

 2. Thayne

  Je hebt geen gelijk. Schrijf in PM, we zullen praten.

 3. Meztikazahn

  Perfecte optie

 4. Keshav

  Wees veilig.Schrijf een bericht