Zwangerschap

Zwangere urineweginfectie, wat te doen?

Zwangere urineweginfectie, wat te doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het verbrandt je als je urineert en je urineren stinkt en onrustig is? U lijdt mogelijk aan een urineweginfectie, ook wel cystitis genoemd. Heel gênant, het is veilig voor jou en je baby, mits je op tijd wordt behandeld.

Wat is een urineweginfectie?

 • Urineweginfectie, ook wel cystitis genoemd, wordt veroorzaakt door een kiem in de blaas. Dit gaat vooral over deEscherichia colik, maar er kunnen anderen zijn.

Wat zijn de symptomen?

 • Tijdens een cystitisje voelt een branderig gevoel en je wilt onbedoeld urineren. Je urine kan ook stinken en troebel zijn. Tijdens de zwangerschap hebben zwangere vrouwen minder urinegevoeligheid en realiseren zich mogelijk niet dat ze een urineweginfectie hebben. Gelukkig wordt elke maand een urinetest uitgevoerd tijdens uw zwangerschapsbewaking en wordt tegelijkertijd een mogelijke infectie gedetecteerd.

Hebben zwangere vrouwen vaker cystitis?

 • Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap verander de samenstelling van de urine. Van nature zuur, wordt het alkalischer en kan het de verspreiding van bacteriën bevorderen. Tijdens deze periode kan de urethrale gehoorgang, de "slang" waarmee de urine naar buiten komt, ook ontspannen vanwege de hormonen en de kiemen terug laten gaan naar de blaas. Over het algemeen hebben aanstaande moeders een slechtere immuniteit tijdens de zwangerschap en lopen daarom meer risico op infectie. Daarom wordt bij elk van uw prenatale bezoeken een urinetest uitgevoerd.

1 2


Video: Blaasontsteking - Oorzaak en behandeling (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Owain

  Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 2. Launfal

  Sympathiek idee

 3. Bazil

  Heel erg bedankt voor de hulp bij deze vraag.

 4. Westleah

  ik ga akkoordSchrijf een bericht