Welzijn

Een oma is kostbaar!

Een oma is kostbaar!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het hebben van een oma, een oma, een oma of een baby is erg belangrijk voor je kind. Een oma is een reservaat van knuffels ... maar niet alleen! Het speelt ook een rol bij de overdracht en helpt het kind om zich aan te sluiten bij een gezinslijn die hem geruststelt.

Waarom is het hebben van een oma zo kostbaar voor een kind?

 • Een oma brengt inderdaad veel voor een kind. Ten eerste is een oma meestal een reserve van knuffels, genegenheid en tederheid, maar het is ook vaak een oneindig geduld! In tegenstelling tot mama of papa, heeft oma daar, thuis of in het park, niet altijd haast. En als ze haar kleinzoon of kleindochter minder vaak ziet, is ze gemakkelijker verbaasd over de ontdekkingen van haar kleine hondje ... wat zeer positief is voor haar zelfvertrouwen!

Volgens een onderzoek * waardeert bijna een op de twee kinderen eerst dat zijn grootouders tijd voor hem hebben. Hun tweede eigenschap, om zo te zeggen, is dat de grootouders hun cadeautjes geven ...

 • Deze twee elementen zijn indicatief voor de meest zichtbare functie van grootouders: de beschikbaarheid en het tonen van genegenheid die zich vertaalt in geschenken voor de kleintjes en voor de ouderen door cheques. Wat natuurlijk de kleinkind verrukt, die snel begrijpt dat als zijn ouders er zijn om hem te onderwijzen en hem soms te berispen en te straffen, de grootouders er zijn om hem te verwennen, goede tijden te delen, hem te vertellen verhalen. Ieder zijn rol op de een of andere manier.

Oma's hebben geen opvoedingsmissie om te vullen met hun kleinkinderen?

 • Ze spelen eerder een rol dan overdracht. En dat maakt ouder-grootouderrelaties zoveel gemakkelijker dat oma's zich niet verantwoordelijk voelen voor het opleiden van hun kleinkinderen. Het is belangrijk voor het kind dat hem goed kent dat het zijn ouders zijn educatieve referenten zijn. Maar het is vooral belangrijk voor de gezinsvrede en de goede sfeer in het hele gezin dat iedereen dat voor ogen heeft.
 • Dit betekent dat idealiter een grootmoeder, zelfs als ze het niet in alle opzichten eens is over de opvoeding die haar zoon of dochter aan haar kleinzoon geeft, niet moet ingrijpen. En het betekent ook dat ouders niet hoeven te conflicteren met grootouders als ze zich realiseren dat bepaalde regels of waarden niet worden gerespecteerd of geformuleerd in hun huizen. Omdat dit in werkelijkheid geen invloed zal hebben op het kind dat behoorlijk in staat is - zelfs klein - om het verschil te maken.

1 2 3


Video: Kostbaar schilderij wordt bewaard onder het bed. Oeps! Tussen Kunst en Kitsch (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Case

  Fundamenteel verkeerde informatie

 2. Faejinn

  Probeer de marteling niet.

 3. Jilliann

  Het abstracte mensen

 4. Tuzshura

  Je hebt geen gelijk. Ik ben verzekerd. Laten we het bespreken. Schrijf me in PB.

 5. Re-Harakhty

  Je hebt helemaal gelijk. In dit iets is dat ik dit idee leuk vind, ik ben het helemaal met je eens.Schrijf een bericht