Zwangerschap

Een nieuw kraamkliniek met het label Baby Friendly Hospital

Een nieuw kraamkliniek met het label Baby Friendly Hospital


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een meer lonende etablissement! Het pasgeboren moedercentrum van de CHRU Jeanne de Flandre van Lille heeft zojuist het label 'Hospital Friend of Babies' ontvangen voor zijn actie ten behoeve van borstvoeding. Frankrijk heeft nu 24 geregistreerde kraamklinieken.

Marc Pilliot, kinderarts en communicatiedirecteur van de vereniging IHAB vertelt ons meer.

Een nieuw kraamkliniek heeft zojuist het label "Vriend van baby's" ontvangen, waarmee het aantal vooraanstaande instellingen op het grondgebied op 24 komt. Hoe verklaart u deze progressie?

  • Marc Pilliot Dit komt door twee dingen: ten eerste de oprichting in 2002 van het universitaire diploma borstvoeding en borstvoeding bij mensen, wat betekent dat ongeveer 50 gezondheidswerkers elk jaar specifiek worden opgeleid. Aan de andere kant hebben perinatale netwerken ook geïnvesteerd in het opleiden van lactatiekundigen. Uiteindelijk maakt het de wereld gemotiveerd en zal het waarschijnlijk een project "Vriend van baby's" tijdens de zwangerschap stimuleren. Het verkrijgen van dit label is niet niets, het vertegenwoordigt ongeveer 3 jaar werk, een echte implicatie van de teams en vaak de ondervraging van bepaalde praktijken.

Zijn de selectiecriteria gewijzigd?

  • M.P: Ze zijn altijd hetzelfde, namelijk de informatie van zwangere vrouwen over de noodzaak van nabijheid van de pasgeborene en de gezondheidsvoordelen van borstvoeding, de kwaliteit van zorg en gastvrijheid van de pasgeborene en zijn gezin, Respect voor de ritmes en behoeften van de pasgeborene en zijn moeder, en ondersteuning voor moeders, of ze borstvoeding geven of voeden. Sinds september 2011 heeft een nieuw criterium betrekking op de algehele zorg van de moeder en haar kind, vóór, tijdens en na de geboorte.

Wist u dat

Het onderscheid "Babyvriendelijk" is een internationaal concept dat sinds 1991 is voorgesteld door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en Unicef. Dit label certificeert kwaliteitspraktijken die door de zorgteams worden geïmplementeerd. Ouders worden ondersteund bij het begrijpen van het gedrag van hun kind en krijgen geleidelijk zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. De mantelzorger vergezelt altijd, terwijl de medische veiligheid wordt gegarandeerd.

 Stéphanie Letellier

Artikel ingesteld om te spelen op 7 oktober 2015


Video: Campus Sint-Jan behaalt BFHI-label (Oktober 2022).