Uw kind 1-3 jaar

Een nieuwe oppas, zal het hem storen?

Een nieuwe oppas, zal het hem storen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het vinden van een oppas bij wie het blijft, is niet eenvoudig. Moet veranderen, het maakt alles ingewikkeld ... vooral voor je kleintje!

Met haar oppas was het geweldig, alles ging goed! Alleen hier, om welke reden dan ook, moet je het veranderen. Voorbereiding en ondersteuning zijn nodig om uw peuter te helpen haar emotionele evenwicht te behouden. Zijn oppas is belangrijk voor hem!

Nanny veranderen, hij houdt niet teveel van!

  • Op deze leeftijd heeft uw kind stabiele benchmarks nodig die hem emotionele zekerheid geven. Het veranderen van een oppas is vaak een eerste "definitieve" scheidingservaring. Leg uit dat als de oppas hem verlaat ... jij hem echter nooit zult verlaten.
  • Door het oppasje te veranderen, kan hij een gevoel van verlatenheid voelen. Uw kind kan verdrietig, sulky zijn, slapen of minder eten, zal niet meer willen spelen. Raak niet in paniek, dit zijn meestal voorbijgaande reacties. Vertel hem dat zijn oppas hem niet afwijst en dat zelfs als twee mensen uit elkaar gaan, dit niet weerhoudt om aan elkaar te denken.

Met deze ervaring is uw peuter zich ook bewust van het verschil. De oppas maakt alleen je afwezigheid goed en vervangt je niet: jij bent haar belangrijkste gehechtheid. Uw kind leert zich aan te passen aan zijn nieuwe situatie.

Welke overgang voor kindermeisje verandering?

Wanneer de verandering van kindermeisje gebeurt in goede omstandigheden, wordt de overgang soepel uitgevoerd. Terwijl je een band met de oude houdt, zal je peuter zich aanpassen aan de nieuwe.

  • Ga geleidelijk verder. Kondig aan dat hij slechts twee tot drie weken eerder van oppas zal veranderen. Zodra je de vervanger hebt gevonden, stel je voor dat je haar bezoekt. Als uw kind thuis wordt gehouden, is de overgang eenvoudiger.
  • Sschakel hem uit door hem te laten zien dat je zijn emoties begrijpt. Zeg: "Ik begrijp dat je verdrietig bent, dat je bij haar wilt blijven, maar dat is niet mogelijk." Hoe meer je je houdt aan wat hij voelt, hoe meer hij zich begrepen voelt en hoe eerder hij zal treuren.
  • Houd links met de voormalige oppas. Een bezoek, het verzenden van een geschenk of een ansichtkaart zorgt voor een geruststellend gevoel van continuïteit.
  • Organiseer een of twee weken, afhankelijk van de reacties van uw kind. Vergeet niet om de nieuwe persoon wat gewoontes met de vorige oppas te geven en hem, althans in het begin, te vragen hetzelfde te doen. Als er een nieuwe vertrouwensrelatie tussen u en haar tot stand komt, zal uw kind zich veiliger voelen.

    1 2 3