Uw kind 3-5 jaar

Een kleine pil tegen aandachtsstoornissen?

Een kleine pil tegen aandachtsstoornissen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zijn onze kinderen de nieuwe slachtoffers van farmaceutische laboratoria? Onoplettendheid, concentratiestoornissen ... en hier worden ze als 'ziek' bestempeld, lijdend aan de nieuwe hedendaagse pathologie: ADHD, met de verleiding om een ​​recept voor kleine pillen voor de sleutel te schrijven. Gaan we slippen?

  • Een kind vaak afgeleid? Wie heeft er moeite zich te concentreren op school of huiswerk? In het verleden leek het alsof hij droomde of in de maan. Maar deze uitdrukkingen van een andere tijd hebben nu plaatsgemaakt voor resoluut medische termen. Omdat het goed is voor de beroemdheden ADHD of ADHD met of zonder hyperactiviteit het is een echte mentale pathologie waarnaar wordt verwezen in de bijbel van de Amerikaanse psychiatrie, de DSM (handmatige diagnose en statistieken van psychische stoornissen), een basistool voor psychiaters wereldwijd.
  • Maar blijkbaar zouden we, door de term ADHD helemaal te tekenen, een beetje snel gaan! "We diagnosticeren momenteel ADHD door teveel", merkt professor Brigitte Chabrol op, hoofd kindergeneeskunde en kinderneurologie in het Timone Hospital in Marseille en voorzitter van de Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde (SFP).
  • "Als een geleerde samenleving moeten we niet vergeten dat de medische definitie van ADHD is gebaseerd op uiterst precieze criteria, dat deze aandoening ongeveer 5% van de kinderen treft en niet meer. Het is ook essentieel om erop te wijzen dat de diagnose niet kan worden Gevraagd door een specialist en goed geïnformeerd over deze aandoening, roepen wij op tot meer strengheid, "dringt zij erop aan.

1 2 3