Je baby 0-1 jaar

Een kleine zweer op de lip is herpes?

Een kleine zweer op de lip is herpes?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn baby heeft een kleine zweer op de lip, is het een koortslip?" Onze specialist, Dr. Béatrice Di Mascio, kinderarts, in Parijs, beantwoordt de vraag van Mylène.

Het antwoord van Dr. Béatrice Di Mascio, kinderarts in Parijs *

  • Infectie veroorzaakt door een virus, herpes manifesteert zich door het verschijnen van pijnlijke en jeukende blaasjes. De uitbraak van herpes kan op verschillende plaatsen op de huid, op een vinger of op de lip verschijnen. In dit geval is het herpes labialis.
  • Als je herpes krijgt, heb je het voor je hele leven. Het virus blijft sluimerend en kan een duw veroorzaken in tijden dat de immuunafweer fragieler is, bijvoorbeeld bij vermoeidheid of virale ziekten. Het kan op de lip verschijnen, is de herpes labialis, gewoonlijk "koortslip" genoemd.
  • Maar daarvoor blijft het eerste contact met het virus, de primaire infectie, nooit onopgemerkt. De eerste herpesflare is vaak rampzalig en dringt binnen in de tong en het tandvlees van rode en witte puistjes. Dit voorkomt dat de baby eet, dus het is pijnlijk. Dit kan leiden tot ziekenhuisopname om gewichtsverlies te beperken door het kind te infunderen.
  • Wanneer een baby al een eerste herpesvlam heeft gehad, kan hij een koortslip hebben. De kinderarts zal de juiste behandeling voorschrijven, in zalf en oraal om de virale belasting te verminderen.
  • Het herpesvirus is uiterst besmettelijk. Ouders, evenals al diegenen die een koortslip hebben, mogen de baby in het bijzonder en niemand in het algemeen niet kussen.

* Auteur van Mijn kind vanaf de geboorte tot de kleuterschool (Albin Michel)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van babyexperts


Video: NOOIT meer last van aften met deze geweldige tip! Handig (Oktober 2022).