Uw kind 1-3 jaar

Een beetje dorst? Goed!

Een beetje dorst? Goed!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Water is een belangrijk onderdeel van het lichaam van uw kind. Ze vertegenwoordigt 75% van het gewicht van haar lichaam tijdens de eerste twaalf maanden van haar leven. Vandaar het belang om hem regelmatig te drinken.

Drinken, een essentieel gebaar

  • Je peuter rent in alle richtingen. Het is heet, zweet. Een drankje pauze... en hier gaat hij weer voor nieuwe activiteiten voordat de dorst hem weer inhaalt. Om te drinken is het noodzakelijk. Wanneer de temperatuur hoog is, is deze behoefte nog groter. Om de hitte te bestrijden, zweet je kind drie keer meer dan een volwassene vanwege het kleine oppervlak van zijn huid. Hij heeft dus veel geld nodig om dat verlies goed te maken.

Drinken, maar hoeveel?

  • Tussen 1 en 6 jaar oud varieert de dagelijkse waterbehoefte van 65 tot 90 ml / kgeen liter voor een kind van 15 kg. In de zomer moet, afhankelijk van de buitentemperatuur, de hoeveelheid water worden verhoogd. Een kind drinkt nooit teveel! Zet tussen de maaltijden zijn fles, een beker met schenktuit of minibottles tot zijn beschikking die perfect zijn aangepast aan zijn kleine hand. Boek ze voor persoonlijk gebruik.

Drinken, maar wat?

  • Water is veruit de meest verfrissende vloeistof voor grote dorst. Geef het leidingwater, rijk aan minerale zouten (calcium, magnesium) en sporenelementen. Als u niet zeker bent van de kwaliteit, geeft u de voorkeur aan natuurlijk mineraalwater, maar ververs het regelmatig: sommige zijn zeer rijk aan kalium, andere aan natrium, calcium of magnesium.
  • Buiten de maaltijden kan uw peuter melk blijven drinken. Aan de andere kant moeten suikerhoudende dranken worden beperkt: ze blussen minder dan water en bevatten te veel suiker, wat obesitas bevordert. Dezelfde aanbeveling voor frisdranken, geef ze spaarzaam.
  • Stel ten slotte, onder het voorwendsel van de hitte, geen ijskoud water voor. Dit kan dunne darmaandoeningen veroorzaken. In het geval van hittegolf of diarree, mogelijk spijsverteringsstoornissen, kunt u uw peuter een rehydratatie-oplossing aanbieden, snel effectief als ze uitgedroogd is. Verkrijgbaar in verschillende smaken, het komt in de vorm van een poeder dat moet worden verdund in mineraalwater, een zakje voor 200 ml.

1 2


Video: Bert en Ernie, ernie heeft een ontzettende dorst (Oktober 2022).