Anders

Een doorn, het prikt!

Een doorn, het prikt!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vind elke dag een van de informatie uit de nieuwe uitgave van de collectie "The Essentials of: 31 bobo's van de zomer onder het vergrootglas", verkocht met het septembernummer van september. Vandaag, ouilles les bobos!

  • Hij loopt veel op blote voeten in de zomer, hij is vaak in de tuin en hij is niet veilig voor een vervelende doorn. Pas op voor de steegjes van acacia's, de bedden van rozen, de braamstruiken in het bos: hun doornen zijn formidabel! Het ergste is dat de wonden die ze verlaten op dit moment nauwelijks zichtbaar zijn.

Is het serieus?

  • Wees gerust, uw kind is beschermd tegen tetanus omdat hij is gevaccineerd. Evenzo, als u goed desinfecteert op de plaats van de beet, is er weinig risico dat de infectie zal optreden. Maar heb je echt goed gedesinfecteerd?

Rechtsmiddelen per geval:

  • Kijk eerst heel goed of de ruggengraat helemaal weg is. Een tip die diep blijft en het is de infectie. Knijp indien nodig een beetje in de wond en neem een ​​vooraf gedesinfecteerd pincet. Als u denkt dat er iets over is, ga dan onmiddellijk naar de apotheker. Hij kan een taps toelopende tang aanbevelen en u indien nodig helpen om de wervelkolom te verwijderen.
  • Was vervolgens de wond met zeep en water.
  • Desinfecteer met een lokaal antisepticum.
  • Breng een kleine dressing aan die u gedurende de dag regelmatig zult veranderen.
  • Als de wond erg rood wordt, ga dan naar de dokter.

Sophie Viguier-Vinson

Andere tips

Vind meer informatie in "De essentie van: 31 bobo's van de zomer onder het vergrootglas", verkocht met het septembernummer van zakformaat.

Eet alles, koppels, autoriteit, kinderopvang, allergieën, slaap, voeding, spelletjes en speelgoed, terug naar school ... vind andere essentiële tips.


Video: Jeroen Kant - Halleluja - De Beste Singer-Songwriter aflevering 3 (Oktober 2022).