Welzijn

Een terugkeer naar Zen

Een terugkeer naar Zen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stressvol terug naar school? Ja, vaak, maar het biedt ook de mogelijkheid om een ​​balans op te maken van zijn leven als moeder, vrouw, professional. Een heel programma ontleed door de psycholoog Anne Gatecel.

Terug naar het werk wordt vaak ervaren als een tijd van grote stress. Waarom?

Vrouwen merken dat wanneer ze een verzoek om flexibiliteit durven doen, het bedrijf er vaak gebruik van maakt om hen op een of andere manier de prijs te laten betalen.

  • Anne Gatecel: Omdat het een moment is waarop cruciale organisatievraagstukken worden gesteld, waarop vrouwen meestal moeten antwoorden en die bepalend zijn voor het evenwicht van het gezin. Voor zowel nieuwe moeders als voor de meer ervaren, het is een tijd van stress dat, zelfs als het zijn goede kant heeft omdat het het gevoel geeft actief te zijn en enige controle over iemands leven te hebben, alles is dezelfde generator van angst. Het is een soort nieuwe test in een samenleving die op geen enkele manier faciliteert.

Verwijst u naar de professionele relatie tussen leven en gezin?

  • Ja, gedeeltelijk. In de huidige economische context merken vrouwen dat elke keer dat ze een verzoek om flexibiliteit durven doen, het bedrijf er vaak gebruik van maakt om hen op een of andere manier de prijs te laten betalen.

Frankrijk heeft zowel een goed vruchtbaarheidscijfer als een goede participatiegraad van vrouwen. Toont dit niet aan dat onze samenleving ons in staat stelt om onze verschillende levens redelijk goed te verzoenen?

  • Misschien, maar ik kan je vertellen dat er nog veel te doen is. Neem de sluitingsuren van kinderdagverblijven, recreatiecentra: 18 uur tot 18 uur 30. Wie kan, gezien de transporttijden, hierin passen? Ik werk in een CMPP *. Het is zeer comfortabel voor mij omdat de werktijden 9 tot 17 uur zijn. Maar welke ouder zal zich in deze context waarschijnlijk bevrijden om over zijn kind te komen praten?

1 2 3


Video: De Zenmonnik The Zen Monk 1 (Oktober 2022).