Uw kind 3-5 jaar

Een hoop voor kinderen die allergisch zijn voor pinda

Een hoop voor kinderen die allergisch zijn voor pinda


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een optimistische noot voor alle kinderen die allergisch zijn voor pinda's. Engelse onderzoekers zijn er in geslaagd sommige van hen ongevoelig te maken door geleidelijk aardnoten te herintroduceren. Een protocol dat al in Frankrijk wordt toegepast. (Nieuws van 04/02/14)

  • Hoewel ongeveer 1% van de kinderen allergisch is voor pinda's in Frankrijk, Engelse onderzoekers hebben zojuist een studie gepubliceerd met veelbelovende resultaten. Dr. Anagnostou van Cambridge University en zijn team hebben een protocol voor orale immunotherapie getest met 85 allergische kinderen. Geleidelijk, gedurende zes maanden, gaven ze hun een maaltijd met pinda-eiwit zodat hun immuunsysteem kon wennen aan het allergeen. De kinderen gingen van 2 mg aan het begin van de studie (ongeveer 1/70 van pinda) naar 800 mg aan het einde. Elke nieuwe vangst belangrijker dan de vorige werd gedaan in het ziekenhuis, zodat de artsen kunnen ingrijpen in geval van reactie.
  • Na zes maandenmeer dan 84% van deze kinderen kon 5 pinda's per dag eten en bijna een op de twee kon 10 pinda's per dag eten.

Veelbelovende resultaten ook in Frankrijk

  • Deze Engelse onderzoekers zijn niet de eersten die met deze methode van herintroductie experimenteren. De allergieservice van het Saint-Vincent-de-Paul-ziekenhuis in Lille doet sinds 2005 hetzelfde: "We waren een van de eersten die experimenteerden met dit protocol voor geleidelijke herintroductie", legt Christine Sauvage Delebarre uit, hoofd van deze dienst. Het principe is hetzelfde als aan de universiteit van Cambridge: "Het gaat erom kinderen micro-hoeveelheden van het allergeen te geven in geleidelijk toenemende doses, zodat hun immuunsysteem leert het te verdragen." Onze bijzonderheid in Lille, c is dat we hiervoor Curlys gebruiken, de beroemde zoute taarten waar kinderen van houden ', zegt de specialist.
  • En de resultaten zijn meer dan bemoedigend : "Na 6 maanden protocol, dat bestaat uit het opnieuw introduceren van het allergeen tot 1/10 van het tolerantieniveau van het kind, overschrijdt 90% deze drempel en 60% verdubbelt het. Voor anderen duurt het meer dan tijd, maar ons doel is om hen terug te laten keren naar een normaal leven door niet te vrezen per ongeluk op pinda te vallen ", concludeert Christine Sauvage Delebarre.

Stéphanie Letellier


Video: Is het jouw schuld dat je kind een allergie heeft? (September 2022).