Uw kind 5-11 jaar

Een web-tv om alles te weten over bedplassen

Een web-tv om alles te weten over bedplassen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bedplassen, beter bekend als bedplassen, treft elk jaar meer dan 300.000 kinderen van 6 tot 14 jaar. Om het onderwerp te dramatiseren, lanceert de site pipi-au-lit.net de eerste web-tv gewijd aan enuresis, bedoeld voor kinderen en ouders.

Enuresis, het gaat over quoik

  • We praten over bedplassen als een kind ouder dan 5 jaar of een volwassene is tijdens zijn slaap herhaaldelijk slachtoffer van plassen, plassen, ongecontroleerd en bewusteloos.
  • We spreken van "primaire" enuresis als het kind altijd zijn bed nat heeft gemaakt, zonder ooit een periode van nachtschoonheid te hebben verkregen. Dit is de meest voorkomende vorm. Het kan te wijten zijn aan een vertraging van volwassenheid van de natuurlijke reflex van urineren (het verdwijnt wanneer deze vertraging wordt ingehaald), een blaas die kleiner is dan het gemiddelde, aan een te diepe slaap, genetische factoren (in 30 tot 60% van de gevallen, er zijn andere gevallen in de stijgende familie) ... Zeer zelden kan nachtelijke enuresis een symptoom zijn van een misvorming van de urinewegen.
  • Enuresis wordt "secundair" genoemd, wanneer het kind gedurende een periode schoon is geweest minimaal 6 maanden. Het begint meestal tussen de 5 en 7 jaar oud. In dit geval is de oorzaak vaak een psycho-emotionele stoornis, in verband met een gebeurtenis: geboorte van een broertje of een zusje, probleem op school, ziekte in het gezin, overlijden van een naaste ...

Enuresis, een fenomeen dat niet zo zeldzaam is

  • 1 op de 10 kinderen tussen 5 en 10 jaar oud lijdt aan enuresis. Het treft 6% van de kinderen van 6 tot 10 jaar en treft 3% van de kinderen van 11 tot 14 jaar. 46% van de enuresies is ernstig, wat betekent dat het kind zijn bed tussen 3 en 7 nachten per week nat maakt.
  • Deze aandoening heeft belangrijke gevolgen voor het dagelijks leven van enuretische kinderen die misschien bang zijn om door hun ouders te worden berispt, een gevoel van schaamte ontwikkelen, niet durven te bespreken met hun vrienden ... 63% van de kinderen geeft toe dat ze nog nooit met hun vrienden hebben gesproken.
  • Ouders daarentegen voelen zich hulpeloos, weten niet altijd hoe ze met deze aandoening moeten omgaan en voelen zich vaak verantwoordelijk. 44% van de ouders geeft toe dat ze een schuldgevoel ontwikkelen.

1 2


Video: Brugklas aflevering logeren 09-10-2017 (Oktober 2022).