Je baby 0-1 jaar

Een gids voor het identificeren van gevaarlijke spellen en producten

Een gids voor het identificeren van gevaarlijke spellen en producten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dagelijks zijn 2.000 kinderen van 0 tot 6 jaar het slachtoffer van een huiselijk ongeval. Om deze risico's te voorkomen, publiceert de Consumer Safety Commission een handige veiligheidsgids voor ouders.

 • Val van de commode, een stapelbed of kinderstoel, verstikking na inname van het stuk zacht speelgoed dat is losgeraakt, brandend met een aansteker ... Elke dag worden bijna 2000 kinderen van 0 tot 6 jaar slachtoffer van een huiselijk ongeval. Terwijl sommige worden veroorzaakt door een gebrek aan productontwerp, zijn anderen te wijten aan ongepast gebruik door ouders.
 • Proberen te anticiperen op deze risico'sen herinner hen aan de veiligheidsinstructies, stelt de Commissie voor consumentenveiligheid (CSC) een "Handleiding voor productveiligheid voor kinderen" waar 26 potentieel gevaarlijke producten voor peuters worden gepresenteerd.

U vindt zeer praktische gebruikstips en de essentiële veiligheidsnormen die op deze producten moeten staan ​​wanneer u ze koopt, inclusief gebruikte. Dit betreft:

 • Babyverzorgingsartikelen: kinderstoel, commode, veiligheidshek, rollator ...
 • Speelgoed en spelletjes voor kinderen (fiets, zacht speelgoed ...)
 • Dagelijkse producten en apparatuur die een risico op letsel kunnen inhouden, zoals gordijnkoorden, een aansteker, batterijen ...

Om deze gids te raadplegen: www.securiteconso.org

Wat is de Consumer Safety Commission?

Deze commissie, bestaande uit 15 leden, is verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van de consument. Om dit te doen, kan het adviezen geven om hun ontwerp te verbeteren, maar ook om aanbevelingen te doen om het publiek of professionals te informeren wanneer het dit nodig acht. Dit is het geval bij deze Handleiding voor de veiligheid van kinderen. Elke burger kan ook, als hij dat wenst, deze commissie gebruiken om te waarschuwen voor een gevaarlijk product.

Stéphanie Letellier


Video: Week 4 (September 2022).


Opmerkingen:

 1. Kantit

  Ik ben definitief, het spijt me, maar het is voor mij iets meer informatie nodig.

 2. Byreleah

  Het spijt me natuurlijk, maar dit past niet bij mij. Ik zal verder kijken.

 3. Auster

  welke prop verschijnt, welke die?

 4. Riggs

  Het lijkt mij dat het uitstekende idee isSchrijf een bericht