Uw kind 1-3 jaar

Een tijdschrift voor peuters: goed idee?

Een tijdschrift voor peuters: goed idee?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Is het niet een beetje vroeg om een ​​babytijdschrift aan te bieden? Helemaal niet. Zijn dagboek geeft hem plezier, nieuwe vrienden, verrijkt zijn vocabulaire, creëert momenten van uitwisseling met jou en laat hem ook abstractere concepten ontdekken zoals ritme, benchmarks, leesstructuren.

Een krant om denkbeeldige vrienden te maken

 • De woordenschat van je peuter lijkt niet erg breed: nauwelijks zes tot acht woorden ... Maar zelfs als hij niet weet hoe hij ze met woorden moet beschrijven, heeft hij al namen op dingen gezet, waardoor zijn verbeelding om verhalen te bouwen. Omdat het dankzij het "werkwoord" is dat het mentaal een object kan vertegenwoordigen ... of nog abstracter, een sensatie.
 • Dus als je je baby de zin voorleest: "Little Rabbit heeft honger", visualiseert hij natuurlijk Little Rabbit op de pagina, maar hij vindt ook het onaangename gevoel van een kleine holte in de buik wanneer zijn snack niet komt niet snel genoeg naar believen aan ... Vertrekkend van de observatie dat dit babykonijn zijn ongemak deelt, is hij klaar om "van binnenuit" zijn avonturen te volgen, omdat ze zo op elkaar lijken ...
 • Nu, vijf pagina's later, vertel je hem een ​​nieuw verhaal met dit keer een kleine jongen met ronde wangen die de taart van zijn moeder verschrikkelijk goed vindt. Hier, schat, cake en goede geur: nog steeds een combinatie van woorden en indrukken die hem bekend is ... Zoals dit is allemaal opwindend!
 • Door te ontdekken dat hij niet de enige is die graag een goed dessert verslindt, leeft uw kind een enorme openheid voor de wereld en voor anderen.

Een krant om tijd te leren

 • De kleintjes hebben geen enorme aandachtsspanne. Als het verhaal te lang is, voel je je kind onderweg beter worden ... Daarom is de structuur van de krant ideaal: twee korte avonturen, drie games, een klein documentair verhaal, dat is wat nieuw leven inblazen en zijn aandacht ondersteunen.
 • Het grote pluspunt van de krant is de periodiciteit. Het markeert het ritme van een bepaald aantal dagen, dat uw kind nog steeds niet kan tellen, maar het is een van de meetinstrumenten waarmee hij beetje bij beetje het zeer abstracte begrip tijd kan definiëren. .
 • Na een paar nummers zullen wachten wachten, zowel frustrerend als lekker. Het idee van déjà-lu lang geleden, vers gelezen en nog steeds te lezen, zijn allemaal benchmarks die zijn jonge brein structureren.
 • Andere informatie die zijn boek hem geeft: de seizoenen volgen elkaar op, worden herhaald en kondigen zich aan door zeer specifieke rituelen. De helden van zijn dagboek leven ook in dit tempo. Net als hij, gaat Little Rabbit in september terug naar de kleuterschool, siert hij een kerstboom en brengt hij zijn zwempak uit in juni.

Een krant om groot te worden

 • Misschien meer dan dat u uw krant bij de kiosk gaat halen, zal uw kind het waarderen om abonnee te zijn. Omdat het verwijderen van een e-mail die speciaal aan hem is gericht, in de echte mailbox van mama en papa, het alleen scheuren van de plastic film die zijn eigendom beschermt, echt geschikt is voor zijn krant.
 • Het is ook voor hem een ​​manier om je hand een beetje te forceren: omdat het de dag is waarop hij het heeft ontvangen, is het de dag waarop je het hem moet voorlezen. Het argument is onvermijdelijk, herken het. Het is voor eens een echte manier om je goodwill te forceren!
 • Het boek heeft hem al de leesmechanismen geleerd: veeg van links naar rechts, volg een lijn met zijn vinger. Maar de krant, met zijn breuken tussen het verhaal en de pagina's van games, de eigenschappen en stijlen van illustratoren, biedt hem andere codes van begrip. Hij kan, zelfs als Little Bunny niet op de eerste pagina verschijnt, je, met herkenning van kleuren en afbeeldingen, aankondigen dat hij het hoofdpersonage van het verhaal zal zijn ... en hij is niet erg trots !

Welk tijdschrift voor je peuter van 1-3 jaar oud? Denk aan Popi of Picoti


Video: Ik kan mezelf zó IN DE WEG ZITTEN. . . u200d. Weekvlog #161. Wil & Tien (Oktober 2022).